Ανησυχούν τους σεισμολόγους οι σεισμοί στον Μαραθώνα;

Μικρής έντασης σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τις βραδινές ώρες στην περιοχή του Μαραθώνα, αλλά και την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Αττικής και της Εύβοιας.

Οι σεισμικές δονήσεις ήταν μεγέθους από 1,5 μέχρι 2,6 Ρίχτερ και έγιναν αισθητοί σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, η σεισμική ακολουθία δεν εμπνέει ανησυχία.

“Τις πρώτες πρωινές ώρες εκδηλώθηκε μια σεισμική διέγερση σε μια μεγάλη περιοχή στην ανατολική Αττικη και στο θαλάσσιο χώρο, η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει σεισμούς μικρού μεγέθους της τάξης των 2 με 3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους των κοντινών περιοχών. Το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες για την περιοχή δεδομένου ότι στο παρελθόν εκδηλώθηκαν αντίστοιχα φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση τα ειδικά ιδρύματα της χώρας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, το οποίο δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία” τόνισε ο κ. Λέκκας στο enikos.gr.

 

www.madata.gr