Η Τουρκία δημιούργησε βομβαρδιστικά Drones: Πετυχημένη δοκιμή σε αληθινούς στόχους

Μπορούν να πετούν για περισσότερες από 27 ώρες και να πλήττουν στόχους εντός και εκτός της τουρκικής επικράτειας – Σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την τουρκική πολεμική βιομηχανία

Η Τουρκία εξοπλίζει το οπλοστάσιό της με τα πλέον σύγχρονα μέσα, καθώς όπως μεταδίδουν ανταποκριτές από την περιοχή, πραγματοποίησε σήμερα πετυχημένη δοκιμή βομβαρδιστικών Drones, πλήττοντας αληθινούς στόχους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Άγκυρα προχώρησε στην παραγωγή ενός συστήματος, η ονομασία του οποίου δεν έχει διαρρεύσει. Το θέμα επιβεβαίωσαν επίσημοι παράγοντες της εταιρείας που ανέπτυξε τη νέα αυτή τεχνολογία. Το σύστημα καθοδήγησης, το οποίο κρατείται ως εφτασφράγιστο μυστικό, εφαρμόστηκε σε αεροσκάφη τύπου Armed Bayraktar TB2, τα οποία έπληξαν στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 8 χιλιομέτρων.

Κάθε αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα να πετάει για περισσότερες από 27 ώρες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στόχους εντός και εκτός Τουρκίας. Τα Drones είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από την τουρκική πολεμική βιομηχανία.

πηγη: www.protothema.gr