ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Mediterranean Drift Challenge-Η μεγάλη επιστροφή στον .. Πειραιά!!!(video)Mediterranean Drift Challenge-Η μεγάλη επιστροφή στον .. Πειραιά!!!(video)Θερμές ευχαριστίες από την Ένωση Πολυτέκνων Πειραιά στον κύριο Αριστοτέλη ΜιχόπουλοΘερμές ευχαριστίες από την Ένωση Πολυτέκνων Πειραιά στον κύριο Αριστοτέλη ΜιχόπουλοΤραγωδία στη Λέσβο: 25χρονος εκτέλεσε με καραμπίνα την εν διαστάσει 24χρονη σύζυγό τουΤραγωδία στη Λέσβο: 25χρονος εκτέλεσε με καραμπίνα την εν διαστάσει 24χρονη σύζυγό τουΛηστεία με λεία ένα εκατ. ευρώ στη ΜεταμόρφωσηΛηστεία με λεία ένα εκατ. ευρώ στη ΜεταμόρφωσηΡύθμιση 120 δόσεων σε Εφορία και Ταμεία: Όλα τα βήματα για να ενταχθείτε στη ρύθμισηΡύθμιση 120 δόσεων σε Εφορία και Ταμεία: Όλα τα βήματα για να ενταχθείτε στη ρύθμιση
  • Mediterranean Drift Challenge-Η μεγάλη επιστροφή στον .. Πειραιά!!!(video)Mediterranean Drift Challenge-Η μεγάλη επιστροφή στον .. Πειραιά!!!(video)
  • Θερμές ευχαριστίες από την Ένωση Πολυτέκνων Πειραιά στον κύριο Αριστοτέλη ΜιχόπουλοΘερμές ευχαριστίες από την Ένωση Πολυτέκνων Πειραιά στον κύριο Αριστοτέλη Μιχόπουλο
  • Τραγωδία στη Λέσβο: 25χρονος εκτέλεσε με καραμπίνα την εν διαστάσει 24χρονη σύζυγό τουΤραγωδία στη Λέσβο: 25χρονος εκτέλεσε με καραμπίνα την εν διαστάσει 24χρονη σύζυγό του
  • Ληστεία με λεία ένα εκατ. ευρώ στη ΜεταμόρφωσηΛηστεία με λεία ένα εκατ. ευρώ στη Μεταμόρφωση
  • Ρύθμιση 120 δόσεων σε Εφορία και Ταμεία: Όλα τα βήματα για να ενταχθείτε στη ρύθμισηΡύθμιση 120 δόσεων σε Εφορία και Ταμεία: Όλα τα βήματα για να ενταχθείτε στη ρύθμιση
  • Τι ποσά θα πάρουν οι δικαιούχοι της 13ης σύνταξης – Σε ποιους χορηγείταιΤι ποσά θα πάρουν οι δικαιούχοι της 13ης σύνταξης – Σε ποιους χορηγείται
  • Πότε καταβάλλονται συντάξεις, επιδόματα παιδιού, προνοιακά και διατροφικά επιδόματαΠότε καταβάλλονται συντάξεις, επιδόματα παιδιού, προνοιακά και διατροφικά επιδόματα
  • Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Καισαριανής και στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου Μίνας ΚαραμήτρουΕπίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Καισαριανής και στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου
  • Σχολεία: Πότε κλείνουν λόγω Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογώνΣχολεία: Πότε κλείνουν λόγω Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών
  • Επίθεση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας: Ελεύθεροι οι περισσότεροι προσαχθέντεςΕπίθεση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας: Ελεύθεροι οι περισσότεροι προσαχθέντες

ΥΓΕΙΑ

ΠΑΙΔΙ

CELEBRITY

Δευτέρα, 12-Ιουν-2017 16:05 Λεμέρ: Δύσκολη και περίπλοκη η συμφωνία, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί

Δευτέρα, 12-Ιουν-2017 16:05 Λεμέρ: Δύσκολη και περίπλοκη η συμφωνία, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί

Δευτέρα, 12-Ιουν-2017 16:05 Λεμέρ: Δύσκολη και περίπλοκη η συμφωνία, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί

Για δύσκολη και περίπλοκη συμφωνία έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας εξερχόμενος απο την περίπου 1,5 ώρας συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Μεταξύ άλλων, ωστόσο, στις δηλώσεις του ο κ. Λεμέρ, ανέφερε ότι "θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και ο,τι χρειάζεται για να υπάρξει συμφωνία στο Λουξεμβούργο".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπραγμάτευση ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης προχωρά βαθμηδόν και σταθερά μεν, αλλά παραμένει δύσκολη η επίλυση της εξίσωσης. Και τούτο διότι τα εμπλεκόμενα μέρη -ΔΝΤ, ΕΚΤ και Βερολίνο- έχουν διαφορετικές προτεραιότητες και εκτιμήσεις και πρέπει αυτές οι διαφορές να γεφυρωθούν.

Στο τραπέζι της συζήτησης για την Ελλάδα βρίσκεται, πάντως, η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας ώστε να δοθεί σήμα σε επενδυτές για την αποκατάσταση της σταθερότητας και την επαναφορά της στην κανονικότητα. Η λέξη κλειδί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η "εμπιστοσύνη". 

Α. Τσίπρας: Να μη χρειαστεί λύση στη Σύνοδο Κορυφής

Νωρίτερα, υποδεχόμενος τον Μπρούνο Λεμέρ στο Μαξίμου ο κ Τσίπρας ανέφερε:

"Σας καλωσορίζω στην Ελλάδα. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αυτή που έχετε αναλάβει. Βρισκόμαστε κοντά σε μια λύση, περισσότερο από ποτέ, που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού. Μια λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Και αυτή η λύση θα είναι λύση όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη" και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που φέρουν την Κυβέρνηση να μην επιθυμεί παράταση της εκκρεμότητας στη Σύνοδο Κορυφής αλλά "λευκό καπνό" στο Eurogroup της Πέμπτης. 

Επ αυτού, τόνισε: "Πιστεύω ότι είναι εφικτό αυτή η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών, στο πλαίσιο του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να μην χρειαστεί να βρεθεί στο επίπεδο των ηγετών της Συνόδου Κορυφής. Γιατί, αν και αυτό θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες, εν τούτοις η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν". 

Ο ίδιος, συνέχισε: "Η Ευρώπη έχει περάσει πολύ μεγάλες δυσκολίες αλλά έχει αντέξει. Τώρα, οφείλει να αποδείξει σε όλους ότι μπορεί να λύνει τα προβλήματά της μόνη της, μπορεί να βρίσκει λύσεις και να κοιτάει μπροστά. Είμαστε σε μια στιγμή όπου η Ευρώπη χρειάζεται να κοιτάξει μπροστά, να κοιτάξει το μέλλον της. Και πιστεύω ότι οι τελευταίες εξελίξεις μας κάνουν πιο αισιόδοξους γι’ αυτό".

Λεμέρ: Δεν αρκεί πάντα η αισιοδοξία, χρειάζεται και τύχη

Από πλευράς του ο Μπρούνο Λε Μερ μεταφέροντας στον έλληνα πρωθυπουργό "τα φιλικά" αισθήματα του νεου γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, συνεχάρη την κυβέρνηση "για το πολιτικό θάρρος που έχετε επιδείξει μέχρι τώρα, εφαρμόζοντας δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα σας. Πάντα θεωρούσα ότι το θάρρος είναι η πρώτη αρετή που πρέπει να έχει ένας πολιτικός άνδρας και σίγουρα  αυτή την αρετή εσείς την κατέχετε".

Στο ίδιο πλαίσιο, ο γάλλος ΥΠΟΙΚ, πρόσθεσε πως: "Οι μεταρρυθμίσεις είναι πάντα κάτι το δύσκολο να εφαρμοστεί, αλλά είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες ψηφίστηκαν από την ελληνική Βουλή, θα είναι επωφελείς για τον ελληνικό λαό και ότι, αναμφισβήτητα, θα επιτρέψουν στην οικονομία σας να ανακτήσει την ανάπτυξη και την ευημερία που της οφείλουμε". 

Στο δια ταύτα της συμφωνίας που αναζητάται την Πέμπτη, ο κ. Λεμέρ, είπε πως: "Δεν είμαστε καθόλου μακριά από την λύση και η λύση θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί στις 15 Ιουνίου. Νομίζω ότι τώρα όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος για να βρούμε επιτέλους αυτή την πολυπόθητη λύση και θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε νέα κρίση επί του ελληνικού ζητήματος. Και αυτό να γίνει με ηρεμία". 

Στον σύντομο διάλογο που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό ενώπιον των καμερών, ο Μπρούνο Λεμέρ αναφέρθηκε και στις επαφές του με τα άμεσα εμπλεκόμενα μέρη της διαπραγμάτευσης για την Ελλάδα:

"Εδώ και δέκα μέρες περίπου, έχω πολλαπλασιάσει τις επαφές επί του θέματος αυτού με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, την κα. Κριστίν Λαγκάρντ, με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς και με τον Πρόεδρο του Eurogroup. Επομένως, θέλω να δηλώσω ότι είμαι πραγματικά αισιόδοξος και ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μια καλή συμφωνία στις 15 Ιουνίου".

Κατέληξε ωστόσο πως: "Αλλά η αισιοδοξία δεν φτάνει πάντα, χρειάζεται και τύχη. Η τύχη είναι αυτή, την οποία έχω στο χέρι μου, είναι ένα κομποσκοίνι  από την Αμοργό, που είναι και το αγαπημένο μου ελληνικό νησί. Είμαι, λοιπόν, βέβαιος ότι με την αισιοδοξία που μας διέπει και με την τύχη που θα μας δώσουν οι Έλληνες θεοί, θα τα καταφέρουμε".

Αλέξης Τσίπρας: "Υπάρχει το αρχαίο ρητό "Συν Αθηνά και χείρα κίνει". Εμείς είμαστε βέβαιοι για την εύνοια των θεών, αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε και εμείς το καθήκον μας. Θα πρέπει να τους βοηθήσουμε λίγο".

 

ΠΗΓΗ:http://www.capital.gr

Κατηγορίες

MEDIA

ΜΟΔΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ

booked.net

booked.net

booked.net

booked.net