ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Mediterranean Drift Challenge-Η μεγάλη επιστροφή στον .. Πειραιά!!!(video)Mediterranean Drift Challenge-Η μεγάλη επιστροφή στον .. Πειραιά!!!(video)Θερμές ευχαριστίες από την Ένωση Πολυτέκνων Πειραιά στον κύριο Αριστοτέλη ΜιχόπουλοΘερμές ευχαριστίες από την Ένωση Πολυτέκνων Πειραιά στον κύριο Αριστοτέλη ΜιχόπουλοΤραγωδία στη Λέσβο: 25χρονος εκτέλεσε με καραμπίνα την εν διαστάσει 24χρονη σύζυγό τουΤραγωδία στη Λέσβο: 25χρονος εκτέλεσε με καραμπίνα την εν διαστάσει 24χρονη σύζυγό τουΛηστεία με λεία ένα εκατ. ευρώ στη ΜεταμόρφωσηΛηστεία με λεία ένα εκατ. ευρώ στη ΜεταμόρφωσηΡύθμιση 120 δόσεων σε Εφορία και Ταμεία: Όλα τα βήματα για να ενταχθείτε στη ρύθμισηΡύθμιση 120 δόσεων σε Εφορία και Ταμεία: Όλα τα βήματα για να ενταχθείτε στη ρύθμιση
  • Mediterranean Drift Challenge-Η μεγάλη επιστροφή στον .. Πειραιά!!!(video)Mediterranean Drift Challenge-Η μεγάλη επιστροφή στον .. Πειραιά!!!(video)
  • Θερμές ευχαριστίες από την Ένωση Πολυτέκνων Πειραιά στον κύριο Αριστοτέλη ΜιχόπουλοΘερμές ευχαριστίες από την Ένωση Πολυτέκνων Πειραιά στον κύριο Αριστοτέλη Μιχόπουλο
  • Τραγωδία στη Λέσβο: 25χρονος εκτέλεσε με καραμπίνα την εν διαστάσει 24χρονη σύζυγό τουΤραγωδία στη Λέσβο: 25χρονος εκτέλεσε με καραμπίνα την εν διαστάσει 24χρονη σύζυγό του
  • Ληστεία με λεία ένα εκατ. ευρώ στη ΜεταμόρφωσηΛηστεία με λεία ένα εκατ. ευρώ στη Μεταμόρφωση
  • Ρύθμιση 120 δόσεων σε Εφορία και Ταμεία: Όλα τα βήματα για να ενταχθείτε στη ρύθμισηΡύθμιση 120 δόσεων σε Εφορία και Ταμεία: Όλα τα βήματα για να ενταχθείτε στη ρύθμιση
  • Τι ποσά θα πάρουν οι δικαιούχοι της 13ης σύνταξης – Σε ποιους χορηγείταιΤι ποσά θα πάρουν οι δικαιούχοι της 13ης σύνταξης – Σε ποιους χορηγείται
  • Πότε καταβάλλονται συντάξεις, επιδόματα παιδιού, προνοιακά και διατροφικά επιδόματαΠότε καταβάλλονται συντάξεις, επιδόματα παιδιού, προνοιακά και διατροφικά επιδόματα
  • Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Καισαριανής και στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου Μίνας ΚαραμήτρουΕπίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Καισαριανής και στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου
  • Σχολεία: Πότε κλείνουν λόγω Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογώνΣχολεία: Πότε κλείνουν λόγω Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών
  • Επίθεση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας: Ελεύθεροι οι περισσότεροι προσαχθέντεςΕπίθεση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας: Ελεύθεροι οι περισσότεροι προσαχθέντες

ΥΓΕΙΑ

ΠΑΙΔΙ

CELEBRITY

Monde: Το Grexit δεν είναι πια της επικαιρότητας

Monde: Το Grexit δεν είναι πια της επικαιρότητας

Monde: Το Grexit δεν είναι πια της επικαιρότητας

Με ένα δεύτερο δημοσίευμα η «Μοντ» αναφέρεται στη δημογραφική κρίση από την οποία υποφέρει πλέον η Ελλάδα

Με τίτλο «για πότε η έξοδος από το τούνελ» η πρωινή ηλεκτρονική έκδοση της «Λε Μοντ» κάνει μια ιστορική αναδρομή στον αγώνα τις Ελλάδας με τους πιστωτές της κατά την τελευταία διετία.

«Πέρασαν ακριβώς δύο χρόνια από την 18 Ιουνίου του 2015 οπότε η Ελλάδα και η ευρωζώνη οδηγούνταν ολοταχώς προς ένα καταστροφικό Grexit».

Στο δημοσίευμα περιγράφεται το ολονύχτιο «μπρα ντε φερ» του Έλληνα πρωθυπουργού με Μέρκελ, Ολάντ, Λαγκάρντ κ.ά.

«Κατά το αυριανό Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν θα υπάρξει τίποτα το παρόμοια δραματικό, γιατί το Grexit δεν είναι πλέον της επικαιρότητας», λέει η «Μοντ».

«Παρ’ όλα αυτά οι Ευρωπαίοι κινδυνεύουν να χάσουν μια ακόμα ευκαιρία για να λύσουν το ελληνικό πρόβλημα» εκτιμά η γαλλική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις προσπάθειες της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους και στην επιμονή Β. Σόιμπλε «να μην αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο το θέμα αυτό, πριν από τις γερμανικές εκλογές». Η Ελλάδα επομένως κινδυνεύει να «είναι όμηρος της Γερμανίας και του ΔΝΤ» εκτιμά ο αρθρογράφος.

«Αυτή η χώρα όμως έχει ανάγκη από ένα θέμα: Να πάψει να είναι στα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου», υπογραμμίζεται.

Η «Μοντ» εκτιμά ότι από το Eurogroup της 25ης Μαΐου του 2016 οι συζητήσεις «γυρίζουν στο κενό», και αναλογίζεται κατά πόσο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών και στους εκπροσώπους του ΔΝΤ υπήρξαν ζητήματα «παρανόησης ή κακοπιστίας».

«Στο μεταξύ η ανησυχία μεγαλώνει και το ερώτημα είναι εάν η Ελλάδα θα είναι ικανή να μπει στις αγορές όταν τελειώσει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και εάν θα κατορθώσει να ξεφύγει από ένα τέταρτο μνημόνιο», αναρωτιέται η «Μοντ».

Την Πέμπτη όμως οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν «να παίξουν ένα ωραίο επεισόδιο στον επικοινωνιακό τομέα, εάν αποφάσιζαν να υποχωρήσουν επιτέλους στο θέμα του ελληνικού χρέους» καταλήγει η εφημερίδα.

Δημογραφική κρίση

Με ένα δεύτερο δημοσίευμα η «Μοντ» αναφέρεται στη δημογραφική κρίση από την οποία υποφέρει πλέον η Ελλάδα και που είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης.

«Η ύφεση που έπληξε τη χώρα, συνοδεύεται από μια χωρίς προηγούμενο δημογραφική κρίση: ο πληθυσμός μειώθηκε και γηράσκει, οι γυναίκες κάνουν λίγα παιδιά και οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου, στην Ελλάδα, μια στις τέσσερις γυναίκες που έχει γεννηθεί μετά τη δεκαετία του 1970, δεν έχει παιδί.

Ο ελληνικός πληθυσμός πέρασε από 11,1 εκατομμύρια το 2011 στα 10,8 το 2016.

Το δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων στις οικονομικές δυσκολίες των ζευγαριών, στους χαμηλούς μισθούς, και στο γενικό κλίμα απαισιοδοξίας που κυριαρχεί στη χώρα.

«Μια άλλη μάστιγα για τη χώρα είναι η φυγή στο εξωτερικό μιας ολόκληρης γενιάς ατόμων κάτω των 40 ετών, σε αναπαραγωγική ηλικία.

Η δημογραφική κρίση δεν επιτρέπει τίποτα το ευοίωνο για την οικονομία μιας ήδη εξουθενωμένης χώρας» καταλήγει η «Μοντ».

ΠΗΓΗ:www.news.gr

Κατηγορίες

MEDIA

ΜΟΔΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ

booked.net

booked.net

booked.net

booked.net