Ποια νοικοκυριά θα πάρουν μεγαλύτερο οικογενειακό επίδομα

Η αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων από 650 εκατ. ευρώ στα 810 εκατ. ευρώ, δηλαδή επιπλέον 160 εκατ. ευρώ από την επισκόπηση δαπανών, συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με τους θεσμούς

Παράλληλα, υπήρξε συμφωνία για εσωτερική ανακατανομή των οικογενειακών επιδομάτων. Η αναδιάρθρωση του προνοιακού χάρτη της χώρας θα προβλέπει καταβολή ενιαίου επιδόματος τέκνων με ενίσχυση του πρώτου και δεύτερου παιδιού.

Η απόφαση αφορά συνολικά 730.000 νοικοκυριά για το 2018.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από τις διαπραγματεύσεις θα αυξηθούν τα ποσά τα οποία εισπράττουν σήμερα οικογένειες με 1-2 ανήλικα τέκνα και ταυτόχρονα θα αναδιαταχθεί το ύψος των επιδομάτων για οικογένειες με 3-4 ανήλικα τέκνα με την εφαρμογή της ίδιας συσχέτισης εισοδήματος-επιδόματος που ισχύει για τις οικογένειες με 1 -2 παιδιά.

Ωστόσο δεν έχει ακόμα υπάρξει συμφωνία για το ποια θα είναι ακριβώς αυτή η «συσχέτιση».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος το οποίο συμμετείχε στη συνάντηση αυτή, τα κονδύλια για τα οικογενειακά επιδόματα τα οποία λαμβάνουν 730.000 νοικοκυριά , θα αυξηθούν το 2018 κατά 25%. Δηλαδή, θα ανέλθουν στα 810 εκατ. ευρώ έναντι 650 εκατ. ευρώ που δόθηκαν το 2017.

Συνεπώς θα δοθούν 160 εκατ. ευρώ περισσότερα για επιδόματα τα οποία λαμβάνουν οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

 

fortunegreece