Ποσό 70.335 ευρώ ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ποσό 70.335 ευρώ ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» «ένα δυσβάσταχτο και παράλογο ποσό, που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον μηνιαίο προϋπολογισμό του Οργανισμού, όπως επιβαρύνει και χιλιάδες συμπολίτες μας» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «μόνο για το 2017 το “Χαμόγελο” καλείται να πληρώσει 4 εκατ. ευρώ, όπου συμπεριλαμβάνονται ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, οι φόροι ακινήτων και οι ασφαλιστικές εισφορές. Κάθε ένα ευρώ φορολογίας στερείται ουσιαστικά από τα παιδιά που έχουν ανάγκη και όλα αυτά την ίδια στιγμή που “Το Χαμόγελο του Παιδιού” κάνει καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους και να συνεχίσει το έργο του» τονίζεται.

 

Εδώ και 22 χρόνια, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωστής Γιαννόπουλος, έχει ξεκινήσει η φορολόγηση του Οργανισμού από το κράτος, η οποία κάθε χρόνο γίνεται και μεγαλύτερη, με ενδεικτικό τον ΕΝΦΙΑ του 2016 που ήταν 57.313.

«Αποδίδουμε και φόρο εισοδήματος από τα παζάρια μας, αν και όλα τα χρήματα πηγαίνουν για τους σκοπούς του Οργανισμού. Τα νοσοκομειακά μας οχήματα έχουν ενταχθεί στο ΕΚΑΒ, παρ΄ όλα αυτά πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας, αντί να υπάρχουν κάποια ανταποδοτικά μέτρα». Οι ασφαλιστικές εισφορές, ξεκαθαρίζει ο κ. Γιαννόπουλος, είναι κατανοητές, εφόσον ο Οργανισμός απασχολεί έμμισθο επιστημονικό προσωπικό, αν και εκεί θα μπορούσε να υπάρχει μια επιδότηση.

«Το Χαμόγελο», όπως και κάθε ελεγχόμενος και πιστοποιημένος φορέας Κοινωνικής Φροντίδας, θα έπρεπε να ενισχύεται από το κράτος, λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται και η πρωτοβουλία ενός μέλους της οικογένειας του «Χαμόγελου», του Αλέξανδρου Νάκου, που μεγάλωσε στον Οργανισμό από το 2002 μέχρι την ενηλικίωσή του, να αποστείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την υπερφορολόγηση.

Στην επιστολή του ο κ. Νάκος αναφέρει πως οι συνολικές εισφορές του Οργανισμού προς το κράτος για την περίοδο 2011-2017, ανέρχονται σε 27 εκατ. ευρώ, ενώ την περασμένη χρονιά «Το Χαμόγελο» βοήθησε 100.000 παιδιά, που σημαίνει, όπως εξηγεί ο κ. Νάκο, ότι για κάθε παιδί που στηρίχτηκε από το «Χαμόγελο» το 2016, το κράτος εισέπραξε 40 ευρώ. Σύμφωνα με το «Χαμόγελο» ανάλογη επιστολή είχε στείλει στον πρωθυπουργό πέρυσι και άλλο παιδί που μεγάλωσε στον Οργανισμό, ενήλικας πια, αλλά δεν έλαβαν απάντηση.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2017 υποστηρίχθηκαν 60.000 παιδιά από τον Οργανισμό. Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε άλλα 30.000 παιδιά» καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.

 

πηγη: www.cnn.gr