Πρέβεζα: Δύο πύρινα μέτωπα. Στάχτη εργοστάσιο και θερμοκήπια

Ενα εργοστάσιο ζυμαρικών, μεγάλη χορτολιβαδική έκταση ο μέχρι τώρα απολογισμός από τη φωτιά στην Πρέβεζα που ξέσπασε το πρωί.

Λογω των ισχυρών ανέμων η φωτιά μαίνεται και απειλεί εργοστάσιο παραγωγής χελιών, όπου σύμφωνα με το my Preveza οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο σημείο καθώς υπάρχει δεξαμενή προπανίου και για το λόγω αυτό οι αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνουν τους πολίτες από το σημείο ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το σημείο και διεξάγεται από την παραλιακή.

Στο σημείο έχει μετέβη ο δήμαρχος Πρεβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης και έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το υπουργείο στη μάχη με τις φλόγες , εκτος από τα δυο PZL, ρίχτηκαν και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 11:15 στην Εθνική Οδό Πρεβεζας – Ιωαννίνων στο ύψος της Νέας Σαμψούντας.

Σε απόγνωση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου που κάηκε, Δημήτρης Παππάς, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η επιχείρησή του μετρούσε 10 χρόνια λειτουργίας και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σε εξέλιξη φωτιά στην Πέτρα

Την ίδια ώρα φωτιά εκδηλώθηκε και στην Πέτρα της Φιλιππιάδας. Οπως σημειώνεται στο mypreveza το μέτωπο είναι μεγάλο και βρίσκεται κοντά στο χωριό. Κάτοικοι και πυροσβέστες δημιούργησαν αντιπυρική ζώνη και την έστρεψαν σε βαλτώδη έκταση.

Αυτή την ώρα η φωτιά είναι εκτός ελέγχου στην περιοχή Πέτρα και λόγω των ισχυρών ανέμων  έφτασε πάρα πολύ γρήγορα στην περιοχή Βάλτος του Λούρου και πλησιάζει όλο και πιο απειλητικά την περιοχή.

Αυτή την ώρα επιχειρούν επίσης ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με υδροφόρα οχήματα, δύο καναντέρ και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων με τα δικά της μέσα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Σπύρο Γκούρα πριν από λίγο μας είπε πως δυνάμεις έχουν μεταβεί για να επιτηρήσουν και το Δάσος του Αγίου Βαρνάβα.

 

 

thetoc