• Σήμερα τελειώνουν τα μνημόνια. Οι δύσκολες υποχρεώσεις της επόμενης ημέραςΣήμερα τελειώνουν τα μνημόνια. Οι δύσκολες υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας
  • Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τουςΣυντάξεις Σεπτεμβρίου: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους
  • Βάσεις 2018: Πότε αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτωνΒάσεις 2018: Πότε αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
  • O καιρός της εβδομάδας, απο Δευτέρα 20/8 έως και Σάββατο 25/8O καιρός της εβδομάδας, απο Δευτέρα 20/8 έως και Σάββατο 25/8
  • Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πότε πιστώνονται τα χρήματαΚοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πότε πιστώνονται τα χρήματα
  • Βόλος: 80χρονος δολοφόνησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσειΒόλος: 80χρονος δολοφόνησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει
  • Όλο το παρασκήνιο της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικώνΌλο το παρασκήνιο της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
  • Παιδάκι 1,5 ετών κατάπιε ναρκωτικά κι έπεσε σε κώμαΠαιδάκι 1,5 ετών κατάπιε ναρκωτικά κι έπεσε σε κώμα
  • Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους – Ποιους αφοράΠρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους – Ποιους αφορά
  • «Κλειδωμένα» ΑΦΜ λόγω χρεών στους Δήμους«Κλειδωμένα» ΑΦΜ λόγω χρεών στους Δήμους

ΥΓΕΙΑ

ΠΑΙΔΙ

CELEBRITY

Λιγκουίνι με γαρίδες και ούζο

Λιγκουίνι με γαρίδες και ούζο

Λιγκουίνι με γαρίδες και ούζο

Ένα πιάτο με ζυμαρικά που μοσχοβολά καλοκαίρι!

Μερίδες:4-5

Χρόνος προετοιμασίας:30'

Χρόνος μαγειρέματος:30'

Έτοιμο σε:60

 

Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 20 γαρίδες μέτριες
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια, το ένα ψιλοκομμένο και το δεύτερο κομμένο στα 4
  • 1 καρότο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μαραθόριζα (φινόκιο) σε φετούλες + τα φυλλαράκια της για το σερβίρισμα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 χούφτα φυλλαράκια βασιλικού φρέσκου
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφός τους κι αφήνετε μόνο τις ουρές. Χαράζετε την πλάτη τους με μαχαιράκι και αφαιρείτε το εντεράκι τους. 

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες. Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το καρότο και σοτάρετε για 1 λεπτό επιπλέον ανακατεύοντας. Ρίχνετε 1½ λίτρο νερό και αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά. 

Το ζωμό τον στραγγίζετε αργότερα και με αυτόν θα βράσετε al dente τα λιγκουίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους, προσθέτοντας στην κατσαρόλα επιπλέον καυτό νερό και αλάτι.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλατιά και ρηχή και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε το φινόκιο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον. 

Σβήνετε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνετε τα ντοματάκια και τις ξυσμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ξερό βασιλικό και τη ζάχαρη.

Στραγγίζετε τα λιγκουίνι και τα ρίχνετε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατεύετε καλά προσθέτοντας και τα φυλλαράκια του μάραθου και μοιράζετε τη γαριδομακαρονάδα σε πιάτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή

 

 

 

 

πηγη: www.olivemagazine.gr

Ένα κέικ για το φθινόπωρο
Προηγούμενο άρθρο
Ένα κέικ για το φθινόπωρο
Frozen yogurt με σοκολάτα
Επόμενο άρθρο
Frozen yogurt με σοκολάτα

Κατηγορίες

MEDIA

ΜΟΔΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ

booked.net

booked.net

booked.net

booked.net