• Ποια γιορτή έχουμε σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και ποιοι γιορτάζουνΠοια γιορτή έχουμε σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και ποιοι γιορτάζουν
  • Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 23/02Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 23/02
  • Πάτρα: Aυτοπυροβολήθηκε και στο διπλανό δωμάτιο ήταν το παιδί τουΠάτρα: Aυτοπυροβολήθηκε και στο διπλανό δωμάτιο ήταν το παιδί του
  • Τραγωδία στο Κερατσίνι. Νεκρός εργάτης στο πλοίο ΑλεξάνδραΤραγωδία στο Κερατσίνι. Νεκρός εργάτης στο πλοίο Αλεξάνδρα
  • Βροχερό θα είναι το Σαββατοκύριακο. ΒίντεοΒροχερό θα είναι το Σαββατοκύριακο. Βίντεο
  • Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Αναλυτικά τα βήματα για την υποβολή της αίτησηςΚοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Αναλυτικά τα βήματα για την υποβολή της αίτησης
  • Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας από σήμερα έως και την Καθαρά ΔευτέραΑυξημένα μέτρα της Τροχαίας από σήμερα έως και την Καθαρά Δευτέρα
  • Έρχεται νέα χαλάρωση των capital controlsΈρχεται νέα χαλάρωση των capital controls
  • Απόκριες 2018: Κούλουμα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και άλλα δρώμενα στην ΑθήναΑπόκριες 2018: Κούλουμα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και άλλα δρώμενα στην Αθήνα
  • Απόκριες, καιρός: Ο καιρός το τριήμερο και την Καθαρά Δευτέρα. Απόκριες, καιρός: Ο καιρός το τριήμερο και την Καθαρά Δευτέρα.

ΥΓΕΙΑ

ΠΑΙΔΙ

CELEBRITY

Λιγκουίνι με γαρίδες και ούζο

Λιγκουίνι με γαρίδες και ούζο

Λιγκουίνι με γαρίδες και ούζο

Ένα πιάτο με ζυμαρικά που μοσχοβολά καλοκαίρι!

Μερίδες:4-5

Χρόνος προετοιμασίας:30'

Χρόνος μαγειρέματος:30'

Έτοιμο σε:60

 

Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 20 γαρίδες μέτριες
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια, το ένα ψιλοκομμένο και το δεύτερο κομμένο στα 4
  • 1 καρότο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μαραθόριζα (φινόκιο) σε φετούλες + τα φυλλαράκια της για το σερβίρισμα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 χούφτα φυλλαράκια βασιλικού φρέσκου
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφός τους κι αφήνετε μόνο τις ουρές. Χαράζετε την πλάτη τους με μαχαιράκι και αφαιρείτε το εντεράκι τους. 

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες. Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το καρότο και σοτάρετε για 1 λεπτό επιπλέον ανακατεύοντας. Ρίχνετε 1½ λίτρο νερό και αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά. 

Το ζωμό τον στραγγίζετε αργότερα και με αυτόν θα βράσετε al dente τα λιγκουίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους, προσθέτοντας στην κατσαρόλα επιπλέον καυτό νερό και αλάτι.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλατιά και ρηχή και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε το φινόκιο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον. 

Σβήνετε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνετε τα ντοματάκια και τις ξυσμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ξερό βασιλικό και τη ζάχαρη.

Στραγγίζετε τα λιγκουίνι και τα ρίχνετε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατεύετε καλά προσθέτοντας και τα φυλλαράκια του μάραθου και μοιράζετε τη γαριδομακαρονάδα σε πιάτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή

 

 

 

 

πηγη: www.olivemagazine.gr

Ένα κέικ για το φθινόπωρο
Προηγούμενο άρθρο
Ένα κέικ για το φθινόπωρο
Frozen yogurt με σοκολάτα
Επόμενο άρθρο
Frozen yogurt με σοκολάτα

Κατηγορίες

MEDIA

ΜΟΔΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ

booked.net

booked.net

booked.net

booked.net