Θρίλερ στο Μεξικό: Εγκατέλειψαν 178 ανθρώπους κλεισμένους σε νταλίκα και εξαφανίστηκαν

Μια εγκαταλειμμένη νταλίκα, στην οποία είχαν στοιβαχτεί 178 μετανάστες από χώρες της κεντρικής Αμερικής, βρέθηκε το Σάββατο (29/7) στην Πολιτεία Βερακρούς του ανατολικού Μεξικού, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Οι μετανάστες ήθελαν να φτάσουν στις ΗΠΑ. Όμως οι διακινητές τους εγκατέλειψαν μέσα στην νταλίκα και εξαφανίστηκαν. Όταν εκείνοι κατάλαβαν ότι δεν επρόκειτο να επιστρέψουν, βγήκαν από την καρότσα «επειδή πεινούσαν», όπως εξήγησαν οι ίδιοι. Κατάφεραν να φτάσουν με τα πόδια στην πόλη Ταντίμα όπου κάτοικοι τους έδωσαν φαγητό και τους φρόντισαν.

Μια πηγή του στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι περισσότεροι από τους «επιβάτες» της νταλίκας ήταν γυναίκες και άνδρες, όμως ανάμεσα τους υπήρχαν και αρκετοί ανήλικοι.

Όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και αφού λάβουν τις πρώτες βοήθειες θα ξεκινήσει η διαδικασία για την απέλασή τους.

Την περασμένη εβδομάδα δέκα άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία κλεισμένη στην καρότσα ενός φορτηγού, σταθμευμένου σε ένα πάρκιν στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

πηγη: www.newsbomb.gr