Το ζευγάρι που δεν έβγαινε τα σαββατόβραδα με σκοπό να πάρει σπίτι

Ένα ζευγάρι 24 και 23 χρονών μπόρεσαν αυτό που στους περισσότερους δεν είναι παρά όνειρο, κι αυτό κάνοντας απλά… αιματηρή οικονομία.

Ο 24χρονος Daniel Myatt και η 23χρονη σύντροφός του Natasha Sheppard αγόρασαν λοιπόν ένα σπίτι σε ακριβή συνοικία του βρετανικού Άσφορντ (στο Κεντ), που τους κόστισε 260.000 ευρώ (231.000 λίρες).

Ο εργάτης των δρόμων και η κοπέλα του έκαναν καταραμένη οικονομία. Όπως δήλωσαν στη «Sun», ήταν αποφασισμένοι να αποκτήσουν το δικό τους σπιτικό, ένα ανεξάρτητο τριάρι, κι έτσι υποδέχονταν τις θυσίες με χαρά. «Είμασταν αποφασισμένοι να το κάνουμε όσο είμαστε ακόμα νέοι», εξομολογείται η Natasha, «δεν έχουμε καλοπληρωμένες δουλειές. Εγώ ξεκίνησα να δουλεύω ως μαθητευόμενη κομμώτρια στα 15 μου και ο Daniel είναι επαγγελματίας οδηγός φορτηγού που δουλεύει τώρα εργάτης στην οδοποιία».

Και πώς στο καλό τα κατάφεραν; «Έχοντας στόχο να αγοράσεις το σπίτι σου, σημαίνει πως επικεντρώνεσαι στην οικονομία. Αντί να σπαταλάς τα χρήματά σου σε εξόδους, ακριβά ρούχα και γκάτζετ».

Ήδη από το 2013, το ζευγάρι άρχισε να εξοικονομεί από 600-1.200 λίρες τον μήνα, κάτι που τους έδωσε μια καλή προκαταβολή σε τρία χρόνια. Ζούσαν βέβαια με τους γονείς τους και «προϋπολογίζαμε τα πάντα πολύ προσεκτικά», κάνοντας και ένα σωρό θυσίες. Σαββατόβραδο, ας πούμε, δεν βγήκαν ποτέ.

«Οι οικονομίες μας έμπαιναν σε ξεχωριστό λογαριασμό με το που πληρωνόμασταν και δεν βγάλαμε ποτέ ούτε λίρα, ακόμα κι αν το θέλαμε». Το ζευγάρι χρησιμοποίησε επίσης την κρατική παροχή για φτηνά στεγαστικά σε νέα ζευγάρια, που απαιτούν απλώς από αυτούς προκαταβολή της τάξης του 5% του ποσού. Θα περάσουν βέβαια τα επόμενα 30 χρόνια πληρώνοντας δόσεις, δεν τα φοβούνται όμως αυτά και προφανώς καλά κάνουν.

Αφού απέδειξαν πως στα δύσκολα ανταποκρίνονται ικανοποιητικότατα: «Δεν πήραμε λεφτά από τους γονείς μας και δεν τα περιμέναμε κιόλας», λέει εκείνη, «νομίζω ότι οι νέοι, κάποιοι νέοι, τα περιμένουν όλα στο πιάτο, εκεί που πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να εξοικονομήσεις σκληρά για να πάρεις αυτά που θέλεις στη ζωή», καταλήγει…

newsbeast