Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πρέβεζα – Ξέσπασε «από αμέλεια πολίτη»

Υπό έλεγχο φαίνεται πως τέθηκε η φωτιά που μαίνονταν από το πρωί στην Πρέβεζα και η οποία έκαψε τεράστια έκταση (εκτιμάται 400 στρέμματα).
Στο πέρασμα της η φωτιά έκαψε με μανία θερμοκήπια, αποθήκες, ενώ σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγέλη Ροποκη κάηκαν και δυο κατοικίες. Η πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας, από το πρωί έδωσε τεράστια μάχη με τις φλόγες , ενώ στο έργο πυρόσβεσης συμμετείχε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νόμου Πρέβεζας και ο Δήμος με δυο σκαφτικά μηχανήματα.

Σε δηλώσεις του στο MYPREVEZA.gr ο κ. Ροποκης εκανε ιδιατερη αναφορά στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΛΕΚ , ενώ είπε: «Η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Ηταν σε μεγάλη ακτίνα και ξέσπασε από αμέλεια ενος συμπολίτη. Έχουν γίνει καταστροφές σε θερμοκήπια, αποθήκες και σπίτια. Δοθηκε βαρύτητα στα σπίτια για να μην έχουμε θύματα. Η πυροσβεστική έδωσε τεράστια μάχη και ο Δήμος συμμετείχε με δυο σκαφτικα μηχανήματα. Κατα την κρίση μου και χωρίς να είμαι ειδικός πρέπει να κάηκε έκταση τεράστια έκταση, περίπου 400 στρεμμάτων. Ηταν σημαντική η βοήθεια των πυροσβεστικών αεροσκαφών, όμως τα Pezetel είναι ραντιστικά…» είπε ασκώντας κριτική στην πολιτική ηγεσία για το γεγονός ότι άφησε ανοχύρωτη μια ολόκληρη περιοχή.

Για περίπου 5 ώρες η Πρέβεζα έμοιαζε με ανοχύρωτη πόλη και έζησε πρωτογνωρες σκηνες. Οι κάτοικοι με λάστιχα προσπαθούσαν να βοηθησουν την κατάσταση ρίχνοντας νερό στις αυλές τους, ενώ η ατμόσφαιρα ηταν αποπνικτική. Επι ποδός ήταν ολόκληρη η πολιτική προστασία του Νόμου Πρεβεζας, ενώ σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο βρίσκονταν και το Νοσοκομείο Πρεβεζας.

Επιχειρησαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, 45 Πυροσβέστες και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Pezetel.

Πηγή: mypreveza