Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου

 

Δείτε ποια είναι τα πιο ισχυρά τραπεζικά συστήματα παγκοσμίως

Οι τράπεζες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και έναν ακόμη μεγαλύτερο μιας και είναι μεσάζοντες στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Οι μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως βρίσκονται στην Κίνα, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η κινεζική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό που είναι περίπου τριπλάσιος του ρυθμού ανάπτυξης στις ΗΠΑ, η οποία είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις μεγαλύτερες τράπεζες του παγκοσμίως:

10. CREDIT AGRICOLE

Στη δέκατη θέση βρίσκεται η Credit Agricole Group, με έδρα το Μοντρούζ της Γαλλίας. Η τράπεζα ιδρύθηκε το 1894 και έχει αξία ενεργητικού 1,91 τρισ. δολαρίων, ενώ χαρακτηρίζεται από το Forbes ως μία από τις 20 πιο βιώσιμες εταιρείες παγκοσμίως.

9. BANK OF AMERICA

Η ένατη πιο πολύτιμη τράπεζα του κόσμου είναι η Bank of America, η οποία διαθέτει αξία ενεργητικού ύψους 2,15 τρισ. δολαρίων. Η εταιρεία επικεντρώνεται στη λιανική τραπεζική και διαθέτει περίπου 5.000 καταστήματα λιανικής πώλησης, ενώ προσφέρει προσωπική και επιχειρηματική τραπεζική, καθώς και επενδυτικές υπηρεσίες.

8. MITSUBISHI UFJ FINANCIAL GROUP

Η τράπεζα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία στην Ιαπωνία και έχει αξία ενεργητικού 2.46 τρισ. δολαρίων. Ιδρύθηκε την 1η Οκτωβρίου του 2005 με τη συγχώνευση της Mitsubishi Tokyo Financial Group με έδρα το Τόκιο και της UFJ Holdings με έδρα την Οζάκα.

ΠΗΓΉ: news247.gr