Διπλοί κατάλογοι αλλά και ανενεργά POS στα μαγαζιά

Διπλούς  καταλόγους στα καταστήματα αλλά και ανενεργά POS εντοπίζουν οι καταναλωτές στις διακοπές τους. Πολλοί καταστηματάρχες ενημερώνουν τους πελάτες ότι διαθέτουν POS, αλλά τους υπογραμμίζουν ότι αν πληρώσουν με κάρτα η τιμή θα ανέβει. Οπως είναι φυσικό, οι καταναλωτές επιλέγουν τη χαμηλότερη τιμή, καθώς δεν έχουν καμία διάθεση να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη τους. Μπορεί οι ταβέρνες, για παράδειγμα, να υπάγονται στη λίστα με όσους υποχρεούνται να διαθέτουν POS, αλλά αυτό δεν τους υποχρεώνει και να τα χρησιμοποιούν. Είναι, όπως αναφέρουν, στην ευχέρεια του πελάτη πώς θα πληρώσει. Δεν είναι λίγες, πλέον, οι ταβέρνες που τηρούν διπλούς καταλόγους. Εναν για όσους επιθυμούν απόδειξη και έναν άλλον με χαμηλότερες τιμές για όσους δεν θέλουν απόδειξη και πληρώνουν τοις μετρητοίς.

Αναβάθμιση ΟΤΕ από Standard & Poor’s

Aνοδικά αναθεώρησε την προοπτική του ΟΤΕ ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s. Η νέα προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής επιχείρησης χαρακτηρίζεται «θετική» από «σταθερή» που ήταν μέχρι χθες, ενώ επιβεβαιώθηκε η μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση του Οργανισμού σε «B+» και «B», αντίστοιχα. Η αναθεώρηση της προοπτικής του ΟΤΕ είναι αντίστοιχη με εκείνη της S&P’s για την Ελλάδα στις 21 Ιουλίου. Η νέα αξιολόγηση του ΟΤΕ αντανακλά την άποψη του οίκου ότι τους επόμενους 12 μήνες υπάρχει πιθανότητα τουλάχιστον 33% για αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα της πιστοληπτικής του ικανότητας.

Προστασία ζητούν οι συμβολαιογράφοι

Τροπολογία με την οποία καθορίζεται το είδος των συμβάσεων που θα συνάπτουν οι συμβολαιογράφοι με τις εταιρείες παροχής λογισμικού, ενόψει της διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση. Ωστόσο, επειδή έως τότε οι συμβολαιογράφοι θα εξακολουθήσουν να δέχονται προπηλακισμούς στα Ειρηνοδικεία, σήμερα η διοίκηση του συλλόγου τους συναντάται γι’ αυτό το θέμα με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Νέα επικεφαλής στον TAP Ελλάδας τον Σεπτέμβριο

Η κ. Κατερίνα Παπαλεξανδρή αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου καθήκοντα νέας διευθύντριας του αγωγού TAP στην Ελλάδα, αντικαθιστώντας τον μέχρι σήμερα διευθυντή Ρίκαρντ Σκούφια. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κοινοπραξίας του TAP, η κ. Κατερίνα Παπαλεξανδρή φέρνει στον TAP σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία ενέργειας: ειδικότερα, στις αγορές αερίου και σε μεγάλα έργα αερίου, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις και στη διαχείριση ενδιαφερόμενων μερών. Ερχεται στον TAP από την BP Λονδίνου, όπου κατείχε πολλές υψηλόβαθμες θέσεις σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, από το 1998 που εισήλθε στην εταιρεία.

Ο ΟΓΑ «πριμοδοτεί» διακοπές σε Λέσβο, Β. Αιγαίο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες τα ονόματα των αγροτών που κληρώθηκαν για να κάνουν διακοπές, στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας. Ετσι, από σήμερα και έως τις 15 Σεπτεμβρίου είναι διαθέσιμα και τα δελτία, τα οποία θα δίνονται μέσω ΚΕΠ. Μάλιστα, καθώς ο ΟΓΑ μεταλλάσσεται σε βασικό βραχίονα άσκησης της προνοιακής πολιτικής, η διοίκησή του από το 2016 έχει αποφασίσει, στο πλαίσιο στήριξης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, λόγω μεταναστευτικού, η διαμονή σε αυτά να είναι δωρεάν, χωρίς συμμετοχή, για τους αγρότες που θα τα επιλέξουν. Μετά δε και τους πρόσφατους σεισμούς, ο οργανισμός διαμόρφωσε ειδικό πρόγραμμα για τη Λέσβο, στο οποίο, εκτός των άλλων, προβλέπεται επιδότηση του κόστους μετακίνησης (50 ευρώ το άτομο) και 10 διανυκτερεύσεις αντί για 5. Διπλασιασμό των διανυκτερεύσεων θα έχουν και όσοι κάτοικοι της Λέσβου, δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού, επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους εντός του νησιού τους (εκτός της πόλης ή του χωριού μόνιμης κατοικίας τους).

kathimerini