Δύο ανήλικα παιδάκια, μαθητές Δημοτικού, βρήκαν ένα πορτοφόλι γεμάτο με χρήματα και το παρέδωσαν

Η μαθήτρια της πέμπτης Δημοτικού Ελπίδα Καρδάκου και ο μαθητής της τετάρτης Γιώργος Θεοδοσίου

Άξια συγχαρητηρίων είναι δυο ανήλικα παιδάκια, μαθητές Δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης, τα οποία βρήκαν ένα πορτοφόλι γεμάτο με χρήματα στον δρόμο όπου έπαιζαν και, χωρίς να μπουν στον πειρασμό να κρατήσουν το περιεχόμενό του, έτρεξαν να το παραδώσουν.

Τα παιδάκια, που είναι η μαθήτρια της πέμπτης Δημοτικού Ελπίδα Καρδάκου και ο μαθητής της τετάρτης Γιώργος Θεοδοσίου, δεν ήξεραν πώς να πάνε στην τοπική Αστυνομία για να παραδώσουν το εύρημά τους. Ήξεραν, όμως, τον δρόμο για την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στην γειτονιά τους και εκεί πήγαν ζητώντας την βοήθεια των ιερέων που γνώριζαν.

Ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κώστας παρέλαβε το πορτοφόλι και έδωσε στην δημοσιότητα την ευγενική πράξη των δυο μαθητών, ώστε να δει ο νόμιμος ιδιοκτήτης ότι βρέθηκε με ακέραιο το περιεχόμενό του και να πάει να το παραλάβει. Μάλιστα, στην κυριακάτικη λειτουργία εξήρε την πράξη των παιδιών και έδωσε συγχαρητήρια στις οικογένειες και το σχολείο τους για την αγωγή που τους έδωσαν.

ΠΗΓΗ: protothema.gr