Ένταση και χημικά έξω από τη Βουλή. Δακρυγόνα μέσα στον κόσμο. Βίντεο

Μέλη αριστερών οργανώσεων ανέβηκαν τα σκαλοπάτια του Άγνωστου Στρατιώτη. Δυνάμεις των ΥΜΕΤ δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στο προαύλιο της Βουλής

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την στιγμή έξω από την Βουλή με διαδηλώτές να προσπαθούν να μπουν στο κτίριο.

Μέλη αριστερών οργανώσεων ανέβηκαν τα σκαλοπάτια του Άγνωστου Στρατιώτη και οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στο προαύλιο της Βουλής. Παρόλα αυτά ο πετροπόλεμος και η εκτόξευση χημικών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

 Ενταση επικράτησε πριν από λίγο στη Βουλή όταν μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο πολυνομοσχέδιο που εισήχθη σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Προηγήθηκε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στην οποία παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «αισχρό» το πολυνομοσχέδιο.«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη», σημείωσε.Η Αθήνα είναι από το πρωί χωρίς μετρό και τρόλεϊ καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισαν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στις προβλέψεις του πολυνομοσχέδιο.

Ακινητοποιημένο όλη την ημέρα θα παραμείνει και το τραμ.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ που τη Δευτέρα θα τραβήξουν χειρόφρενο ολόκληρο το 24ωρο απεργία.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια καθώς η ΠΝΟ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα.

Τα νοσοκομείο λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00.

Οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά σε συνδυασμό με τις πορείες έχουν προκαλέσιε από το πρωί κυκλοφοριακό έμφραγμα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματισθεί τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν συγκεντρωθεί από τις 12:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το πολυνομοσχέδιο «που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών».

Στην πλατεία Καμάρας θα συγκεντρωθούν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ στην πλατεία Αγίας Σοφίας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και της Εργατικής Αλληλεγγύης.

madata