Φωτιά Λαγονήσι: Κρανίου τόπος η περιοχή – Εικόνες που σοκάρουν από την πύρινη καταστροφή

Καλύτερη είναι το πρωί της Παρασκευής (04/08) η εικόνα της πυρκαγιάς που κατέκαψε -για μια ακόμα φορά μέσα σε λίγες ημέρες- το Λαγονήσι. Οι εικόνες όμως από την καταστροφή που υπέστη η περιοχή προκαλούν θλίψη και οργή.

Η φωτιά, η οποία είχε ξεσπάσει αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (03/08) σε οικόπεδα και έκαιγε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, απείλησε και τελικά έζωσε δύο σπίτια και δύο αυτοκίνητα τα οποία καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω και των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, κάνοντας το έργο των πυροσβεστών πιο δύσκολο.

Αξίζει να τονιστεί ότι αυτή είναι η τρίτη πυρκαγιά που ξεσπά αυτή την εβδομάδα, στην ευρύτερη περιοχή.

Τρεις πυροσβέστες που επιχειρούσαν για την κατάσβεση διακομίστηκαν με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Στο σημείο της πυρκαγιάς παραμένουν σήμερα και επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 5 οχήματα ΟΤΑ και 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει τεθεί πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Ποια η κατάσταση των υπόλοιπων πυρκαγιών

Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαϊας, Έβρου και Κυκλάδων, καθώς και στα νησιά Κρήτη, Σκύρος, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κύθηρα και Κάρπαθος.

Σαράντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές, η κατάσταση σήμερα έχει ως εξής:

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το απόγευμα, στην περιοχή Καφενεδέλια Μυτιλήνης είναι σε εξέλιξη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 64 άτομα πεζοπόρο τμήμα (εκ των οποίων 10 από την 1η ΕΜΑΚ και 30 από τη 2η ΕΜΑΚ), 6 εθελοντές, 2 οχήματα ΟΤΑ, 4 ιδιωτικά βυτιοφόρα. 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη. Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν από 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα που αναμένονται από την Περιφέρεια Αττικής.

 

Σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, την Τρίτη το μεσημέρι, στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Αυτή την ώρα επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 όχημα ΟΤΑ.

Ταυτόχρονα, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, το Ωραίο Ηλείας και το Γεράκι Ηλείας.

πηγη: www.newsbomb.gr