Frozen to death: Άφησαν 7χρονο να πεθάνει από το κρύο

Επτάχρονο αγοράκι που ονειρευόταν να γίνει γιατρός πέθανε από το κρύο έξω από το σπίτι του. Συνέλαβαν τη μητέρα και τον θείο της για κακομεταχείριση και εσκεμμένη παραμέληση.

Ο 7χρονος Hakeem Hussain πιστεύεται ότι πάγωσε μέχρι θανάτου έξω από το σπίτι του. Βρισκόταν εκτός σπιτιού για αρκετή ώρα από το σπίτι του στο Μπέρμιγχαμ και πιστεύεται ότι έπαθε καρδιακή ανακοπή. Κηρύχθηκε νεκρός την Κυριακή.

Θεωρείται ότι υπέκυψε λόγω υποθερμίας χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί. Η μητέρα του Laura Heath και ο 56χρονος θείος της Timothy Busk συνελήφθησαν από τις αρχές με την υποψία της κακομεταχείρισης και εσκεμμένης παραμέλησης. Έχουν αφεθεί ελεύθερη μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Συντετριμμένος ο πατέρας

«Ο Hakeem είχε λαμπρό μέλλον. Ήταν γλυκό αγόρι και παιχνιδιάρικο. Ο θάνατός του έχει διαλύσει την οικογένειά μας», δήλωσε η θεία του αγοριού Aroosa Kausar. «Ο πατέρας του είναι συντετριμμένος. Το μόνο που έχουμε είναι οι μνήμες του. Θα τον κρατήσουμε στην καρδιά μας. Το γέλιο του θα μείνει για πάντα. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον θάνατό του από υποθερμία».

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν μπορούν να κάνουν εικασίες σχετικά με την αιτία θανάτου. Γείτονας δήλωσε ότι ο 7χρονος είχε μετακομίσει με τη μητέρα του στην περιοχή πριν από μόλις δύο εβδομάδες. «Είναι τόσο τραγικά νέα. Ήταν ένα υπέροχο και παιχνιδιάρικο αγόρι. Φαινόταν πολύ χαρούμενος και υγιής. Φαίνονταν υπέροχοι, ήσυχοι άνθρωποι. Πάντα θα μας βοηθούσαν αν τους ζητούσαμε κάτι».

Πηγή: Dailymail