Για σίγουρα αποτελέσματα: 5 φυσικά υλικά για να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους!

Σας έχω μιλήσει αρκετές φορές για το κληρονομικό μου “δράμα”, το οποίο φυσικά δεν είναι άλλο από τους μαύρους κύκλους μου. Οι οποίοι έχουν γίνει ακόμα πιο έντονοι τον τελευταίο καιρό, λόγω φόρτου εργασίας.

Σαφώς καθημερινά εφαρμόζω ενυδατικές κρέμες ματιών, ακολουθώντας τη φορά της τρίχας των φρυδιών για σωστή αιμάτωση και έχω σύμμαχό μου το concealer για full κάλυψη.

Ωστόσο δε μένω μόνο σε αυτά, είμαι λάτρης και των φυσικών μεθόδων και γενικότερα μου αρέσει να πειραματίζομαι με DIY συνταγές.

Παρακάτω λοιπόν ακολουθούν τα 5 φυσικά υλικά, τα οποία έχουν αποτελέσματα.

Αγγούρι

Αυτό το δροσερό κατά τα άλλα λαχανικό, έχει άμεση καταπραϋντική και αναζωογονητική δράση.
Κόψτε το αγγούρι σε λεπτές φέτες 1cm, τοποθετώντας τις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετήστε τις παγωμένες φέτες στους μαύρους κύκλους για 10 λεπτά και πλύνετε την περιοχή με νερό. Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα για μια εβδομάδα και θα έχετε άμεσα αποτελέσματα.

 

Πατάτα

Περιέχει φυσικές ιδιότητες λεύκανσης, βοηθάει στην αποχρωμάτωση των μαύρων κύκλων και την απομάκρυνση του πρηξίματος.
Κόψτε χοντρές φέτες πατάτας και τοποθετήστε τις σε μαύρους κύκλους, για περίπου 10 έως 15 λεπτά. Η επανάληψη δύο φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των μαύρων κύκλων.

 

Ντομάτα και χυμός από λεμόνι

Η ντομάτα και η βιταμίνη C στα λεμόνια έχουν λευκαντικές ιδιότητες, που βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος – είτε μόνα τους τα συστατικά, είτε σε συνδυασμό.
Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό ντομάτας και μισό κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμόνι. Εφαρμόστε το μείγμα στους μαύρους κύκλους και ξεπλύνετε μετά από 10 λεπτά. Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες για ορατά αποτελέσματα.

Αγνό λάδι καρύδας

Το έλαιο καρύδας έχει ιδιότητες που προάγουν το λείο δέρμα και εμποδίζουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
Κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή των ματιών, δύο με τρεις φορές την ημέρα, ακολουθώντας τη φορά των φρυδιών σας. Σε μερικές εβδομάδες οι μαύροι κύκλοι θα έχουν εξαφανιστεί και οι λεπτές γραμμές θα έχουν σβήσει.

Πράσινο τσάι

Η καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στα φακελάκια πράσινου τσαγιού βοηθούν στην απομάκρυνση των μαύρων κύκλων και στη μείωση της πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Ουσιαστικά συρρικνώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνουν την κατακράτηση υγρών.

Βυθίστε δύο φακελάκια πράσινου τσαγιού (ένα για κάθε μάτι) σε ζεστό νερό και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για να κρυώσουν για 30 λεπτά. Τοποθετήστε τα στα μάτια και αφήστε τα για 10 έως 15 λεπτά, θυμηθείτε να πλύνετε το πρόσωπό σας μετά την αφαίρεση του τσαγιού.

Η επανάληψη δύο φορές την ημέρα για δύο έως τρεις εβδομάδες θα μειώσει το πρήξιμο και θα βοηθήσει τον αποχρωματισμό.

 

πηγη: www.athensmagazine.gr