Η ομορφιά του Ιονίου “κρυμμένη” στους Παξούς

Στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ολοένα και περισσότερο κάθε καλοκαίρι η συστάδα νήσων των Παξών που αποτελείται από το ομώνυμο νησί, τους Αντίπαξους, την Παναγιά, των Άγιο Νικόλαο και το Μουγγονήσι και βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος.

Εκτός από τους διάσημους, διεθνείς και εγχώριους, που το επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι, έχει καταμετρηθεί ότι πάνω από τέσσερις χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται τα νησάκια αυτά καθημερινά.

Άλλωστε, τα εκπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά, οι τρομερές αμμουδιές και το ασύγκριτο φυσικό τοπίο έχουν καταστήσει αυτό το σύμπλεγμα νήσων απόλυτο προορισμό του καλοκαιριού με τα καταλύματα των νησιών να είναι από πολύ νωρίς γεμάτα.

 

Sunrise in Lakka.. ? goodmorning!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Παξοί – Paxos Island (@paxos_island_fb_greece) στις


Κάπως έτσι, οι τουρίστες απολαμβάνοντας τους καλά κρυμμένους θησαυρούς των νησιών μπορούν να θαυμάσουν τις θαλαμηγούς μεγιστάνων όπως την Luna Meags τoυ Ρώσου μεγιστάνα Αλ Μπάζι, που εθεάθη στους Αντίπαξους και την Βρίκα καθώς, και την Αντζελίνα Τζολί που παρέα με τον Κιάνου Ριβς βρέθηκαν πρόσφατα στους Παξούς. Σε αυτούς, σχεδόν κάθε καλοκαίρι βρίσκεται και ο… δικός μας, Χριστόφορος Παπακαλιάτης αφού αυτό αποτελεί νησί από το οποίο κατάγεται η μητέρα του.

Στους Αντίπαξους, το νησί με τους τρεις μόνιμους κατοίκους τον χειμώνα, τα σοκάκια πλημμυρίζουν από κόσμο και οι παραδοσιακές πέτρινες βίλες ανοίγουν τα παραθυρόφυλλά τους για να τους «υποδεχθούν». Πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι που αναζητούν εκεί το περιζήτητο αντιπαξιώτικο μαύρο και γλυκόπιοτο κρασί, το οποίο γίνεται από τους μικροπαραγωγούς του νησιού από ποικιλίες σταφυλιού που οι ρίζες τους χάνονται στα χρόνια της αρχαιότητας.

Οι ονειρικές διακοπές που προσφέρουν τα νησιά με τους καλά κρυμμένους φυσικούς θησαυρούς τους μπορούν επίσης να προσεγγισθούν από εκδρομικά σκάφη που ξεκινούν από το λιμάνι της Κέρκυρας, πραγματοποιώντας ημερήσιες κρουαζιέρες στους Παξούς και Αντίπαξους, ενώ μικρά πλοιάρια και παραδοσιακά καΐκια μεταφέρουν τους τουρίστες στις «κρυμμένες» παραλίες των νησιών.

Και ενώ ήδη η ζήτηση για τα νησιά αυτά είναι αυξημένη, το Υπουργείο Τουρισμού προσπαθεί με δράσεις να στηρίξει ακόμα περισσότερο την εικόνα τους, ιδίως των Παξών και των Αντίπαξων. Σε αυτή την κατεύθυνση η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου κατά την επίσκεψή της στα νησιά τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ανάδειξης του φυσικού πλούτου των νησιών και την έναρξη έργων υποδομών που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες φιλοξενίας των νησιών.

 

πηγη: www.cnn.gr