Καιρός: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Για υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι για τον καιρό από την επόμενη εβδομάδα και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Έρχεται το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και είναι ευκαιρία για πολλούς να αποδράσουν, αρκεί ο καιρός να είναι σύμμαχός τους.

Τα νέα από ότι φαίνεται θα είναι καλά, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, τουλάχιστον μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για… «γαϊδουροκαλόκαιρο» ή αλλιώς το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τον υδράργυρο να δείχνει 26 με 28 βαθμούς και σε κάποιες περιοχές να αγγίζει ακόμα και τους 30 βαθμούς.

Μην μαζέψετε τα καλοκαιρινά

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην χθεσινή του πρόγνωση αναφέρει πως το επόμενο 10ήμερο δεν θα βρέξει σχεδόν καθόλου στην Ελλάδα με την εβδομάδα του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου να είναι άκρως καλοκαιρινή. Μάλιστα, μας προτρύνει να μην μαζέψουμε και τα κοντομάνικά μας, αφού η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τις 26 του μήνα τους 27 με 28 βαθμούς. Μία μικρή υποχώρηση στην τιμή του υδράργυρου θα υπάρξει ανήμερα της 28ης και το Σαββατοκύριακο.

Όπως λεει, θα κάνουμε παρέλαση με το θερμόμετρο να δείχνει τους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο ίσως υπάρξουν κάποιες βροχές στη Β. Ελλάδα, όμως είναι ακόμα νωρίς για ασφαλή πρόγνωση.

Και ο μετεωρολόγος του ANT1, κ. Τάσος Αρνιακός μάς φέρνει καλά νέα για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας. Από Δευτέρα και έως την Τετάρτη, ανήμερα, δηλαδή, του Αγίου Δημητρίου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Από την 28η Οκτωβρίου και έπειτα η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, με τον υδράργυρο να δείχνει περίπου 24 βαθμούς.

Ενώ, τονίζει πως μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου θα πάμε χωρίς βροχές.

Η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό του Σαββατοκύριακου, αλλά και για την εξέλιξη των επόμενων ημερών ενόψει και του 3ημέρου της 28ης Οκτωβρίου έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο (22/10) όλη η χώρα θα έχει ηλιοφάνεια, ενώ την Κυριακή (23/10) το θερμόμετρο θα δείξει τοπικά ακόμη και 28 βαθμούς (στις περιοχές μακριά από τη θάλασσα και στα πεδινά).

Ο καλός καιρός θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν φαίνεται να έχουμε βροχές μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου.

Όσο για τον καιρό του 3ημέρου της 28ης Οκτωβρίου, κάποια ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός σήμερα

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια στους 19 με 21 βαθμούς και στα νότια στους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος και μόνο στην κεντρική Μακεδονία θα υπάρχουν μέχρι το μεσημέρι αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι.

Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 και στη νότια Κρήτη μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 20 βαθμούς.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις και στα βόρεια μικρής διάρκειας βροχές. Από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

in.gr