Κρήτη: Την ώρα που θα απολογείται ο πατροκτόνος θα κηδεύεται ο πατέρας

Στον ανακριτή πρόκειται να απολογηθεί σήμερα ο 34χρονος πατροκτόνος που σκότωσε το βράδυ των Χριστουγέννων τον πατέρα του , μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε από τον εισαγγελέα.

Ο 34χρονος που έχει ομολογήσει το έγκλημα έχει δηλώσει πως συνέβη μετά από καβγά και ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο νεαρός δήλωσε στους αστυνομικούς πως όταν πίνει εξωτερικεύει έναν «άλλο εαυτό» ενώ για αρκετή ώρα μετά τη δολοφονία – και ενώ ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ – φαίνεται πως δεν είχε συνειδητοποιήσει τι είχε κάνει.

Ο 34χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να περιγράψει κατά την απολογία του, όλα όσα εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ και οδήγησαν στη νέα οικογενειακή τραγωδία, που συγκλονίζει την Κρήτη.

Ο ίδιος υπό την επήρεια αλκοόλ και για αρκετές ώρες μετά το φονικό, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει στους αστυνομικούς, τι έγινε στο σπίτι του πατέρα του και έφτασε να τον πνίξει με τα ίδια του τα χέρια.

Μάλιστα , σύμφωνα με το cretapost.gr , κατά την μεταφορά του στο Αστυνομικό Μέγαρο αρκετές ήταν οι φορές που ο ίδιος έλεγε ασυναρτησίες για το τι ακριβώς συνέβη, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει την πράξη του.

Τελικά ομολόγησε το έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του φώναζε και εκείνος προσπάθησε να τον σταματήσει, κλείνοντας του το στόμα. Ο 34χρονος ήταν άνεργος και διέμενε σε άλλο σπίτι εκτός της πόλης του Ηρακλείου, αλλά το βράδυ των Χριστουγέννων είχε πάει στον πατέρα του.

Όλα έγιναν τη νύχτα των Χριστουγέννων. Ο 34χρονος κατ’ ομολογίαν δράστης πήγε στο σπίτι του πατέρα του για να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Με το πέρασμα της ώρας ξέσπασε καβγάς μεταξύ τους κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, με αποτέλεσμα ο γιος να πνίξει με τα χέρια του τον πατέρα του.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με το flashnews, την ώρα που θα απολογείται στον ανακριτή, ο 61χρονος πατέρας του θα οδηγείται στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία θα τελεστεί στις 11.00 στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Φορτέτσας.

Και άλλο σενάριο για το τι συνέβη

Σύμφωνα με το δελτίο του Alpha που επικαλείται αστυνομικές πηγές, η επίθεση του γιου εναντίον του πατέρα σημειώθηκε αργά το βράδυ αλλά όχι σε συμπλοκή όπως ισχυρίζεται ο δράστης. Όπως ανέφερε ο Alpha σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που έχει ο ιατροδικαστής και η αστυνομία από την αυτοψία που έγινε στον χώρο, το θύμα κοιμόταν την ώρα της επίθεσης, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο γιος δεν μπορούσε να του συγχωρήσει μια κουβέντα που του είπε όταν ξεκίνησαν να πίνουν σε ένα καφενείο στην Φορτέτζα Ηρακλείου παρουσία ενός φίλου τους.Ο γιος σηκώθηκε, είπε στον πατέρα του «Σε αφήνω μόνο σου», και έφυγε από το καφενείο. Ο 34χρονος επέστρεψε στο σπίτι, ενώ ο πατέρας με τον φίλο του συνέχισαν να πίνουν σε άλλα καφενεία της περιοχής.

Κάποια στιγμή μετά τα μεσάνυχτα, επέστρεψαν στο σπίτι όπου βρήκαν τον 34χρονο να κάθεται στην αυλή. Τον μετέφεραν μέσα στο κρεβάτι του. Όταν θεώρησαν ότι ο 34χρονος κοιμήθηκε, ο φίλος του πατέρα έφυγε από το σπίτι και ο πατέρας έπεσε επίσης για ύπνο.

Όπως αναφέρει ο Alpha ο 34χρονος φέρεται να ξύπνησε και μη μπορώντας να ξεχάσει την ατάκα του πατέρα του που τον εξόργισε, κατευθύνθηκε στον πατέρα του, γρονθοκόπησε τον 61χρονο και στη συνέχεια τον έπνιξε με ένα μαξιλάρι.

www.madata.gr