Λεμέρ (γάλλος ΥΠΟΙΚ): Θέλουμε συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup

«Ο στόχος της δουλειάς μου και της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις, για να υπάρχει συμφωνία την προσεχή Πέμπτη» δήλωσε.

«Ο στόχος της δουλειάς μου και της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις, για να υπάρχει συμφωνία την προσεχή Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική για σταθερότητα και ανάπτυξη». Αυτό δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψή του, που γίνεται τρεις μέρες πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, θεωρείται σημαντική και καταδεικνύει την επιθυμία της Γαλλίας να σηματοδοτήσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Τονίζεται ακόμη ότι ο γάλλος πρόεδρος έχει ήδη επικοινωνήσει τρεις φορές τηλεφωνικά με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα και μάλιστα θα το πράξει πολύ σύντομα.

Από τη μεριά του, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Real, ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «το “συμβόλαιο” από την Ελλάδα έχει εκπληρωθεί. Και όταν η μία πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της, θα πρέπει και οι άλλες να αναλάβουν τις δικές τους».

 

ΠΗΓΉ: thetoc.gr