Λιπαρό δέρμα: Πώς να αποφύγετε την «γυαλάδα» στο πρόσωπο από την ζέστη

Σε καμία γυναίκα δεν αρέσει να έχει ετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί για να βγει έξω και μετά από λίγη ώρα το πρόσωπό της να μοιάζει σαν να γυαλίζει και να είναι πολύ λιπαρό. Και με τη θερμοκρασία να είναι στα ύψη και φέτος το καλοκαίρι, το πρόβλημα είναι πολύ κοινό για όλες τις γυναίκες.

Οι πόροι εκκρίνουν φυσικά έλαια για να ενυδατώνουν το λιπαρό δέρμα σας, αλλά όταν αυτά αναμειγνύονται με το μακιγιάζ σας, τότε το τελικό αποτέλεσμα είναι η γυαλάδα στο πρόσωπο.

Είναι άραγε αναπόφευκτη αυτή η επίδραση της ζέστης και της υγρασίας του καλοκαιριού στην επιδερμίδα του προσώπου; Η απάντηση είναι όχι!

Δείτε μερικούς έξυπνους τρόπους για να μην έχετε αυτό το πρόβλημα τις ζεστές μέρες:

Καθαρισμός

Βεβαιωθείτε ότι κάνετε σωστά τον καθαρισμό στο πρόσωπό σας το πρωί. Αν δεν έχετε ένα καθαριστικό με τουλάχιστον 2% σαλικυλικό οξύ και έχετε λιπαρό δέρμα, θα πρέπει να αγοράσετε ένα. Το σαλικυλικό οξύ θα διασπάσει το λάδι στο δέρμα χωρίς να ξηράνει το πρόσωπό σας. Επίσης, πλένετε τα χέρια σας πριν πλύνετε το πρόσωπό σας, για να αποφύγετε να μεταφέρετε τα έλαια από τα δάχτυλά σας επάνω στο δέρμα σας.

Οινόπνευμα

Προσθέστε μια πολύ, πολύ μικρή ποσότητα οινοπνεύματος σε ένα βαμβάκι και περάστε το πάνω από την ζώνη-T (μέτωπο, μύτη και πηγούνι). Αυτό θα βοηθήσει να απομακρύνει την γυαλάδα, αλλά κάντε το με φειδώ για να αποφευχθεί το στέγνωμα της επιδερμίδας σας.

Να προσέχετε το τι τρώτε

Αποφύγετε τα κοκτέιλ και τις πικάντικες τροφές. Διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και σας κάνουν να ιδρώνετε. Περιοριστείτε σε ένα ποτό το βράδυ και μην τρώτε πολύ πικάντικες τροφές πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, τρώτε περισσότερα καρότα, πεπόνι και σπανάκι. Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και μειώνουν την παραγωγή ελαίων στο πρόσωπο. Φυσικά, επίσης μείνετε μακριά από λιπαρές τροφές όσο το δυνατόν περισσότερο.

Περιορίστε τις κρέμες προσώπου το καλοκαίρι

Μην βάζετε πολύ κρέμα νυχτός κάθε βράδυ. Αντ’ αυτού, επιλέξτε μια ελαφριά λοσιόν, που το δέρμα σας θα απορροφήσει εύκολα και πλήρως. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα ωραίο ορό ενυδάτωσης για να “φωτίσετε” το δέρμα σας χωρίς να το κάνετε να γυαλίζει.

http://stylecaster.com