Μαζικές συλλήψεις ύποπτων τζιχαντιστών στην Τουρκία – Ανάμεσά τους ένα 12χρονο κορίτσι

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 37 άτομα που φέρονται να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές επαρχίες της Τουρκίας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας άλλος ύποπτος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από 5 κιλά εκρηκτικών στα σύνορα με τη Συρία

Το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι στη νότια Τουρκία, ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς είναι ένας Σύρος, ο οποίος εντοπίστηκε χθες Τρίτη στην προσπάθειά του να περάσει παράνομα στην Τουρκία με 5,25 κιλά TNT και εννέα πυροκροτητές, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ η αστυνομία συνέλαβε 25 ανθρώπους σε εννέα επαρχίες, περιλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, στη διάρκεια της νύχτας σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις που είχαν στόχο υπόπτους που συνδέονται με το ΙΚ και οι οποίοι περιλαμβάνονταν σε καταλόγους με άτομα που παρακολουθούνταν από τις αρχές εδώ και τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Σε μια ξεχωριστή επιχείρηση, η αστυνομία συνέλαβε 12 ανθρώπους, 2 εκ των οποίων παιδιά, στην επαρχία Άδανα. Ένας από τους συλληφθέντες είναι ένα 12χρονο κορίτσι από την Ινδονησία.

Τα τελευταία χρόνια οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει περισσότερους από 5.000 ανθρώπους που φέρονται να συνδέονται με το ΙΚ και έχουν απελάσει περίπου 3.290 ξένους μαχητές από 95 διαφορετικές χώρες, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους. Επίσης έχουν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε 38.269 ανθρώπους.

πηγη: www.cnn.gr