Νατάσα Μποφίλιου: “Έχω ακούσει τα πάντα, μέχρι και «άντε μωρή χοντρή λεσβία»”!

Η Νατάσα Μποφίλιου αποτελεί μία από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες της γενιάς της, με χιλιάδες κόσμο να την ακολουθεί σε κάθε της βήμα ή εμφάνιση. Η Ελληνίδα καλλιτέχνις έχει ένα παράφορο πάθος για το τραγούδι, ενώ κρατιέται προσγειωμένη, παρά την τεράστια επιτυχία που κάνει τα τελευταία χρόνια. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ΒΗΜΑgazino και στον Γιώργο Νάστο, η Νατάσα Μποφίλιου μίλησε για πρότυπα, τη showbiz και αλλά και τον σεξισμό που έχει βιώσει στην ζωή της.

Σκέφτεστε πλέον καθόλου πως ως δημόσιο πρόσωπο μπορεί να αποτελείτε πρότυπο για τα νεαρά αγόρια και κορίτσια που σας θαυμάζουν; Περνάτε μέσα από αυτό το κόσκινο τις κινήσεις σας;

«Καταλαβαίνω τι λέτε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι το σκέφτομαι έτσι. Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι ειλικρινής και να κινούμαι με βάση κάποιες αξίες τις οποίες δεν παραβαίνω ποτέ. Δεν με αγχώνει το να θεωρούμαι πρότυπο, με συγκινεί, με εντυπωσιάζει κιόλας, ειδικά αν εμπνέω τον σεβασμό προς τους άλλους, αν πυροδοτώ την επιθυμία για δημιουργία, όνειρα και εξέλιξη. Για μένα θα ήταν σημαντικό να νιώσω ότι με το παράδειγμα μας αποδείξαμε πως ακόμα και αν είσαι αουτσάιντερ σε μια δύσκολη εποχή μπορείς τελικά να τα καταφέρεις. Με χαροποιεί πολύ να σκέφτομαι πως μπορεί να είμαστε η αφορμή για κάποιο νεαρό αγόρι ή κορίτσι να επιμείνει, να το παλέψει, να κυνηγήσει τα όνειρα του. Ας μην ξεχνάμε πως όταν ξεκίνησα πολλοί έλεγαν ότι δεν πληρούσα τις προδιαγραφές που έχει θέσει η κοινωνία για την ομορφιά. Εγώ ωστόσο ένιωθα όμορφη και έκανα και τους άλλους να με βλέπουν έτσι. Αν αυτό δίνει κίνητρο σε μια κοπέλα να νιώθει καλύτερα για τον εαυτό της, χαίρομαι. Το βρίσκω συγκινητικό.»

Τώρα βέβαια, κάποιοι σας κατηγορούν ότι υποκύψατε στο πρότυπο της σόουμπιζ που θέλει τις επιτυχημένες τραγουδίστριες καλλίγραμμες και glamorous.

«Έχω με τόσα σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθώ από τέτοιες ανόητες κατηγορίες. Περσινά ξινά σταφύλια. Αλλά μια και θίγετε το θέμα, θα σας απαντήσω ότι δεν με απασχόλησε ποτέ η σόουμπιζ και το τι πιστεύει για μένα. Όταν δεν ασχολείται με την ουσία, τη γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια! Θέλω μόνο να δουλεύω, να μπορώ να εκφράζομαι και να μοιράζομαι με όσους αγαπούν τη μουσική μας στιγμές συγκίνησης και εκτόνωσης, χωρίς να στέκεται η βιομηχανία του θεάματος εμπόδιο σε αυτό. Είμαι μια γυναίκα ελεύθερη που ένιωθε και νιώθει υγιής, δυνατή και κάνει με το σώμα της ό,τι επιθυμεί, όποτε το επιθυμεί. Κι έτσι θεωρώ πως πρέπει να νιώθουμε όλοι.»

Με τον σεξισμό έχετε έρθει αντιμέτωπη;

«Κρίνοντας από τη γενικότερη εμπειρία μου, αλλά και από ό,τι έχω δει στα social media, ο σεξισμός βασιλεύει στη δική μας δουλειά. Έχω δεχτεί πάρα πολύ σεξισμό. Όταν θέλει κάποιος να κάνει ένα αρνητικό σχόλιο ή να με βρίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να μη χρησιμοποιήσει την εμφάνιση ή το φύλο μου. Έχω ακούσει τα πάντα, από προτροπές του τύπου «άντε πλύνε κανά πιάτο», μέχρι φράσεις όπως «άντε μωρή χοντρή λεσβία». Πάρα πολύς κόσμος που διαφωνεί με τις πολιτικές απόψεις μου μου χρεώνει έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό επειδή θεωρεί ότι αυτό θα με προσβάλει. Δεν το συζητώ ότι υπάρχει σεξισμός. Για ένα κορίτσι που διεκδικεί το χώρο του θα υπάρχει πάντα μια διάσταση σεξιστική, έτσι είναι η κοινωνία μας”.

Πόση βαρύτητα δίνετε σε αυτό όταν κάνετε την αυτοκριτική σας; Πόσο αυστηρή είστε με τον εαυτό σας; 

“Γνωρίζω καλά πως ο παράγοντας που μας επηρεάζει συνήθως περισσότερο είναι ο συναισθηματικός, και γνωρίζω επίσης ότι ακόμη και χαζομάρα να κάναμε θα ήμασταν 100% δοσμένοι σε αυτήν. Θυμάμαι τι αισθανόμουν τις φορές που μπορεί να τραγούδησα χάλια, αν ήμουν πολύ λυπημένη, για παράδειγμα. Είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου για το σήμερα και το μέλλον, στο παρελθόν δείχνω περισσότερη τρυφερότητα. Προτιμώ την αυστηρότητά μου να την εξαντλώ στο τώρα. Ούτως ή άλλως, τον εαυτό μου τον πιέζω, τον κατηγορώ και τον μαλώνω συνεχώς, δεν πειράζει να του δείξω και λίγη κατανόηση. Το πως συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας μπορεί άλλωστε να καθορίσει ό,τι κάνουμε στους άλλους”.

 

πηγη: www.tlife.gr