Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο θέμα των συμβασιούχων, μετά και τη σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των υπαλλήλων στους δήμους.

Ωστόσο η συνάντηση Σκουρλέτη ΠΟΕ – ΟΤΑ ήταν άκαρπη, με τους συνδικαλιστές να κάνουν λόγο για “εμπαιγμό” από την κυβέρνηση και να μην δεν δέχονται την πρόταση του Υπ. Εσωτερικών για τους συμβασιούχους καθαριότητας στους Δήμους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ η κυβέρνηση σήμερα εξαγγέλλει ότι θα απολυθούν 10.000 εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόταση του Π. Σκουρλέτη είναι ότι θα προκηρυχθούν 2. 700 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους, ωστόσο χωρίς αυτό να διασφαλίζει τους ήδη υπάρχοντες συμβασιούχους, των οποίων οι παρατάσεις έχουν κριθεί αντισυνταγματικές και πλέον δεν μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους.

Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι στους Δήμους αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για όσο χρειαστεί.

Λόγω κινητοποιήσεων δεν πραγματοποιείται αποκομιδή των απορριμμάτων και για τον λόγο αυτό οι δήμοι κάνουν εκκλήσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες να αποφεύγουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ακολούθως των ΠΟΠ-ΟΤΑ και των κατά τόπους Συνδικάτων ΟΤΑ οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιούν καταλήψεις στα δημοτικά αμαξοστάσια όλης της χώρας έως και αύριο Τετάρτη. Για αύριο, επίσης, η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους σε συγκέντρωση, στις 10:30, έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο. Ανάλογη συγκέντρωση έχει αποφασίσει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την ίδια μέρα, στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας. Το πιθανότερο είναι οι δύο συγκεντρώσεις να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ:www.madata.gr