Ο Δράκος με τα χειρουργικά γάντια σκορπούσε τον τρόμο στα Ιωάννινα

Τέλος στους εφιάλτες των γυναικών που κατοικούν στην πόλη των Ιωαννίνων έβαλε η σύλληψη του 25χρονου δράκου, ο οποίος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος τους τελευταίους μήνες, με αλλεπάλληλες επιθέσεις σε ανυποψίαστες πεζές κοπέλες, στις οποίες ασελγούσε, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχε επιχειρήσει και να τις βιάσει.

Επί μήνες οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να βάλουν στο χέρι τον άγνωστο σεξομανή και οι περιπολίες των ανδρών της Ομάδας ΔΙΑΣ στους δρόμους είχαν πυκνώσει τις νύχτες.

Από τις έρευνες που είχαν διενεργήσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, μετά τις απανωτές καταγγελίες γυναικών για τις βίαιες επιθέσεις, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο δράστης ήταν παλιός τους γνώριμος και ήξερε τις ερευνητικές μεθόδους που χρησιμοποιούν. Γι’ αυτό, φορούσε πάντα χειρουργικά γάντια στις επιθέσεις του, ώστε να μην αφήνει ίχνη. Πράγματι, όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, ο 25χρονος Κ.Σ. ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπές και ληστείες.

Τις ακινητοποιούσε

Οι αστυνομικοί είχαν αποκωδικοποιήσει τον τρόπο δράσης του, καθώς χτυπούσε βραδινές ώρες σε συγκεκριμένες περιοχές. Ο δράκος επέλεγε κυρίως νεαρές κοπέλες που επέστρεφαν στο σπίτι τους περπατώντας μόνες, τις ακολουθούσε και τις ακινητοποιούσε λίγο πριν μπουν στην πολυκατοικία, όπου τις θώπευε στα γεννητικά όργανα.

Το βράδυ της Δευτέρας μια περιπολία της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισε έναν νεαρό άνδρα να ακολουθεί με ύποπτο τρόπο μια ανυποψίαστη γυναίκα. Οι αστυνομικοί τον παρακολούθησαν διακριτικά, χωρίς εκείνος να τους αντιληφθεί, και ξαφνικά τον είδαν να επιτίθεται στη γυναίκα και να ασελγεί εις βάρος της! Αμέσως, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 25χρονο, ο οποίος παρελήφθη από τους άνδρες της Ασφάλειας που είχαν διενεργήσει την προανάκριση.

Με τη σύλληψή του εξιχνιάστηκαν συνολικά 14 επιθέσεις που είχαν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στην πόλη των Ιωαννίνων. Μάλιστα, ανάμεσα στα θύματα ήταν και μια ανήλικη, μόλις 14 ετών! Ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι επιθέσεις είναι περισσότερες, καθώς είναι πιθανόν πολλά από τα θύματα του 25χρονου να μην τις κατήγγειλαν.

 

πηγη: www.madata.gr