ΟΓΑ: Από σήμερα η παραλαβή των δελτίων για τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων και των παρόχων για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ έτους 2017, μετά την κλήρωση για την ανάδειξη δικαιούχων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, τα ονόματα των κληρωθέντων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr – ηλεκτρονικές υπηρεσίες – Αγροτική Εστία-κληρωθέντες δικαιούχοι) για τα προγράμματα του κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού, των 4ήμερων εκδρομών και των εισιτηρίων θεάτρου.

Από σήμερα 1/8/2017 μέχρι και 7/9/2017, οι κληρωθέντες μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, για να παραλάβουν τα δελτία τους. Μετά την ημερομηνία αυτή και, ειδικότερα, από 15/9/2017, τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, σε όσους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα ΛΑΕ/ΟΓΑ 2017, ανεξαρτήτως εάν κληρώθηκαν ή όχι.

Ειδικά, για τα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, οι κληρωθέντες πρέπει να προβούν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου, παραλαμβάνοντας την επιβεβαίωση κράτησης (voucher) από το κατάλυμα της επιλογής τους. Στη συνέχεια, πρέπει να εισέρχονται, οι ίδιοι ή μέσω ΚΕΠ, στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ «Καταχώρηση κράτησης δωματίου» και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης τουλάχιστον δύο ημέρες, πριν από την προσέλευσή τους στο κατάλυμα. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική, προκειμένου οι δικαιούχοι να παραλάβουν, από οποιοδήποτε ΚΕΠ, τα δελτία τους, στα οποία θα εκτυπώνεται και η επωνυμία του καταλύματος όπου έγινε η κράτηση. Ο κατάλογος με τα τουριστικά καταλύματα που έχουν συμβληθεί εφέτος με τον ΟΓΑ αναρτάται σήμερα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, (ειδικά ο κατάλογος των ιαματικών πηγών θα αναρτηθεί τη Δευτέρα 7/8).

Υπενθυμίζεται πως η διαμονή στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα είναι ήδη από πέρυσι εντελώς δωρεάν για τους δικαιούχους, λόγω του προσφυγικού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ, μετά και τους πρόσφατους σεισμούς, ο Οργανισμός διαμόρφωσε ειδικό πρόγραμμα για τη δοκιμαζόμενη Μυτιλήνη και όσοι την επιλέξουν για τις διακοπές τους θα έχουν ειδικές παροχές:
– Επιδότηση του κόστους μετακίνησης με 50 ευρώ το άτομο για ολόκληρο εισιτήριο και 25 ευρώ για μειωμένο.
– 2πλάσιο αριθμό διανυκτερεύσεων από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, δηλαδή θα έχουν 10 διανυκτερεύσεις αντί για 5.
Την ίδια επιπλέον παροχή (10 διανυκτερεύσεις αντί για 5) θα έχουν και όσοι κάτοικοι του νησιού, δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους εντός του νησιού τους (εκτός της πόλης ή του χωριού μόνιμης κατοικίας τους).
– Διαμονή εντελώς δωρεάν, καθώς ο ΟΓΑ πληρώνει ήδη από πέρυσι το συνολικό κόστος διαμονής, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου και τη συμμετοχή του δικαιούχου.

Οι δικαιούχοι που θα ταξιδέψουν στη Μυτιλήνη, πρέπει να κρατήσουν τα αποκόμματα των εισιτηρίων τους, ώστε να αιτηθούν την ειδική επιδότηση εισιτηρίου από τον ΟΓΑ, μετά την επιστροφή τους.

Τα προγράμματα που υλοποιούνται, είναι:
1) Κοινωνικός τουρισμός για 55.000 δικαιούχους, από 1/8/2017 ως 8/5/2018.
2) Ιαματικός τουρισμός για 4.000 συνταξιούχους, από 1/8/2017 ως 8/5/2018.
3) 4ήμερες εκδρομές για 12.500 δικαιούχους, από 1/8/2017 ως 8/5/2018 (οι κληρωθέντες επιλέγουν τουριστικό γραφείο από τον κατάλογο που αναρτάται αύριο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ).
4) Δωρεάν βιβλία για 175.000 δικαιούχους, από 1/9/2017 ως 8/5/2018, (από 1/9/2017 και εντεύθεν, οι κληρωθέντες δεν παραλαμβάνουν δελτία, αλλά απευθύνονται στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους. Η κλήρωση για τους δικαιούχους επίκειται).
5) Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου για 66.000, από 1/8/2017 έως 31/5/2018.

πηγη: www.newsbomb.gr