Οι 4 “πληγές” των Εξαρχείων – Ο χάρτης της παραβατικότητας

Την ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη αναζητούν λύσεις για το άβατο του Μενιδίου, εξαγγέλοντας σειρά δράσεων προκειμένου να επανέλθει η ομαλότητα στην περιοχή, για το άλλο άβατο, αυτό των Εξαρχείων, η κυβέρνηση δεν κάνει το παραμικρό, με τον αναπληρωτή υπουργό δημόσιας Τάξης μάλιστα, να υποστηρίζει πως δεν υπάρχει άβατο!

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας, ζητώντας απο τους αρμόδιους υπουργούς, να βάλουν επιτέλους τάξη και να τηρήσουν την νομιμότητα.

Το Newpost παρουσιάζει τα 4 σημείαανοιχτές “πληγές” ανομίας και εγκληματικότητας στα Εξάρχεια, εκεί όπου η αστυνομία δεν επιχειρεί υπό τον φόβο των γνωστών αγνώστων, αλλά και της απουσίας πολιτικής βούλησης.

Το σημείο- αναφορά στην περιοχή δεν είναι άλλο απο την πλατεία Εξαρχείων. Εκεί, αντιεξουσιαστές, έμποροι ναρκωτικών και χρήστες έχουν δημιουργήσει τον πυρήνα του Αβάτου.

Εκεί τα επεισόδια είναι συχνά, ενώ οι πολίτες δεν τολμούν να περάσουν απο το σημείο, καθώς ενδεχεται να δεχτούν επίθεση απο άτομα προκειμένου να τους ληστέψουν. Ένα άλλο σημείο όπου η παραβατικότητα “χτυπάει κόκκινο” αλλά η αστυνομία δεν τολμά να επιχειρήσει, είναι ο λόφος του Στρέφη.

Ναρκωτικά, άστεγοι, τοξικομανείς έχουν μετατρέψει το σημείο σε μνημείο- παραβατικότητας. Ένα ακόμη σημείο ανεξέλεγκτης παραβατικότητας είναι η ΑΣΟΕΕ.

Εκεί δεκάδες παράνομοι μετανάστες έχουν στήσει φάμπρικα μαϊμού προϊόντων με τζίρους χιλιάδων ευρώ “μαύρου” χρήματος. Οι παραβάτες προστατευονται απο αυτόκλητους προστάτες και στο όνομα της …αλληλεγγύης τους δίνουν χώρους “καβάτζες” των απομιμητικών προϊόντων ακόμη και μέσα στο κτίριο!

Τέταρτο σημείο παραβατικότητας, είναι το Πεδίον του Άρεως. Ακόμη και το να διασχίσει κανείς το πάρκο όταν πέσει ο ήλιος, μοιάζει με…αυτοκτονική ενέργεια. Τοξικομανείς, έμποροι ναρκωτικών, ληστές και φυσικά εκδιδόμενα άτομα, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, αποτελούν μέρος της ανθρωπογεωγραφίας που βρίσκεται εκεί. Δεκάδες είναι οι επιθέσεις κατά διερχόμενων με σκοπο την ληστεία, ενώ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις πυροβολισμών μεταξύ αλλοδαπών.

 

ΠΗΓΗ://newpost.gr