Όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο «γκέτο» του Μενιδίου

«Καζάνι που βράζει» η περιοχή των Αχαρνών μετά το θάνατο του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Καποτά στο Μενίδι.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή και πραγματοποιούν ελέγχους σε σπίτια και αυτοκίνητα ενώ έχουν στηθεί μπλόκα σε αρκετούς δρόμους.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 26 άτομα για διάφορες παραβάσεις, ενώ σε περιοχή γύρω από το στρατόπεδο Καποτά εντοπίσθηκαν φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν άνδρες από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ για την καλύτερη εποπτεία και το συντονισμό της επιχείρησης θα σηκωθεί και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΓΑΔΑ για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στην περιοχή των Αχαρνών.

Από τα 26 άτομα που συνελήφθησαν, τα πέντε άτομα κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων, τρία για καλλιέργεια κάνναβης, τρία για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και από ένα για καταδικαστική απόφαση για κλοπές, για πλαστογραφία και ρευματοκλοπή, ενώ δώδεκα συλλήψεις έγιναν για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έχουν κατασχεθεί δενδρύλλια κάνναβης, πυροβόλα όπλα, φυσίγγια και περισσότερα από 60.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ.

Πηγη:www.newsbomb.gr