Ώρες αγωνίας για 4 εγκλωβισμένους στην Πιερία από τις πλημμύρες. Υπερχείλισε ο Πηνειός

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τις βροχές και τις καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όλο το βράδυ έβρεχε στην Πιερία, όπου χθες σημειώθηκαν πολλά προβλήματα.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη προσπάθεια απεγκλωβισμού τεσσάρων ατόμων από σπίτι που έχει πλημμυρίσει στην περιοχή του Βαρικού.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από άντρες της πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια μέρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης, είχε δεχθεί πάνω από 400 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Παράλληλα, απεγκλωβίστηκαν συνολικά 43 άτομα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Σήμερα τα σχολεία στο νομό Πιερίας είναι κλειστά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στην Βεργίνα άντρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν ένας 27χρονο από.Ι.Χ., ύστερα από ακινητοποίηση του σε ρέμα σε αγροτική περιοχή της Βεργίνας.

Σύμφωνα με το voria.gr, o άνδρας μεταφέρθηκε σε ασφαλή σημείο και είναι καλά στην υγεία του.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν χθες στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε μεγάλο αριθμό κλήσεων πάνω από 400 για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Υπερχείλισε ο Πηνειός

Συναγερμός στα Τρίκαλα καθώς ο Πηνειός υπερχείλισε. Είδη εκατοντάδες στρέμματα βρίσκονται μέσα στο νερό και όσο θα περνά η ώρα το νερό θα πλημμυρίζει εκτάσεις…

Ξενύχτησαν οι κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών Βαλομανδρίου, Φωτάδας και Παραποτάμου, για να μην πιαστούν στον ύπνο, αλλά αυτή τη φορά με το πρώτο φως της ημέρας ο Πηνειός υπερχείλισε εντός των μεγάλων αναχωμάτων και ανεβαίνει πολύ γρήγορα η στάθμη.

Συναγερμός έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως η περσινή καταστροφική πλημμύρα. Είδη εκατοντάδες στρέμματα βρίσκονται μέσα στο νερό και όσο θα περνά η ώρα το νερό θα πλημμυρίζει χιλιάδες εκτάσεις. Τώρα το θέμα είναι πόσο θα αντέξουν τα πρόχειρα επιδιορθωμένα αναχώματα, εάν η στάθμη φτάσει πάνω.

Να σημειωθεί πως  στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται η έντονη βροχόπτωση. Οι εικόνες δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί.

Στη γέφυρα του Πηνειού στο Βαλομάνδρι, οι κάτοικοι παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη της ανόδου της στάθμης, καθώς οι μνήμες από την περσινή καταστροφική πλημμύρα, είναι νωπές και εφιαλτικές.

Στο σημείο πήγε χθες και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. Το πρόβλημα είναι πως το έργο για την αποκατάσταση των ζημιών της περσινής πλημμύρας και την δημιουργία νέας αντιπλημμυρικής θωράκισης της ευρύτερης περιοχής, καθυστέρησε να αρχίσει, λόγω των νόμιμων διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάλκη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτή τη στιγμή ο εργολάβος να συνεχίσει τις εργασίες που άρχισαν στις αρχές του Οκτώβρη.

πηγη: www.madata.gr