Πανούργα μητέρα στη Ρόδο είχε ως σκλάβες τις δίδυμες 13χρονες κόρες της

Τον εφιάλτη στα χέρια της ίδιας τους της μητέρας ζούσαν δίδυμα κορίτσια, ώσπου οι δικαστικές Αρχές αποφάσισαν να της αφαιρεθεί η επιμέλεια.

Η μητρική… στοργή εκδηλωνόταν με κλειδώματα σε αποθήκη, τιμωρία αφαγίας, ενώ προέτρεπε τα παιδιά της, αν πεινάσουν, να φάνε από τον κάδο ό,τι πετά διπλανό σούπερ μάρκετ!

Με διάταξη του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου και εισαγγελέα Ανηλίκων Δημήτρη Φερεντίνου, η επιμέλεια των δύο 13χρονων δόθηκε στον πατέρα, ο οποίος θα προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε στις ψυχές τους η γυναίκα που τις έφερε στη ζωή και τις είχε καταδικάσει σε ασιτία και κακοποίηση.

Τα κοριτσάκια γεννήθηκαν το 2004 και, μετά το διαζύγιο που πήραν οι γονείς τους το 2013, η μητέρα κράτησε την κηδεμονία. Προτού καν εκδοθεί το διαζύγιο, εκείνη έκανε δεσμό με άλλον άνδρα και μετακόμισαν σε περιοχή της Ροδόπης. Ο πατέρας μετακόμισε κοντά τους, όταν έναν χρόνο μετά άρχισε να μαθαίνει από τις δασκάλες των παιδιών για τα σοβαρά μαθησιακά προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Στις αρχές του 2016 ο πρώην πεθερός του τού μετέφερε ότι τα κορίτσια κυκλοφορούσαν βρόμικα και η μητέρα τους τα χρησιμοποιούσε σαν δούλες για τις δουλειές του σπιτιού.

Ο πατέρας, σύμφωνα με τη «ροδιακή», μίλησε με τις κόρες του, που του είπαν πως αν δεν κάνουν ό,τι τους ζητά τις κλειδώνει στην αποθήκη!

Λίγο αργότερα τον ενημέρωσαν από την Υπηρεσία Ανηλίκων Ροδόπης ότι γινόταν έρευνα έπειτα από καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για παραμέληση των κοριτσιών. Ο πατέρας κατέθεσε όσα γνώριζε και σε βάρος της μητέρας ασκήθηκε δίωξη για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο ζωής.

Ο πατέρας ζήτησε δικαστικά την επιμέλεια, χωρίς αποτέλεσμα, όταν την άνοιξη του 2016 έμαθε ότι τα κορίτσια μετακόμισαν στη Ρόδο και συνεχίστηκαν οι απάνθρωπες τιμωρίες, όπως η πολυήμερη ασιτία. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Σεπτέμβριο τα κορίτσια έμειναν χωρίς φαγητό για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, όταν η μητέρα με τον σύντροφο και τα δύο τους παιδιά πήγαν εκδρομή!

Προτού φύγει, τους είπε αν πεινάσουν να ψάξουν στα σκουπίδια του σούπερ μάρκετ… Τελικά, έπειτα από δικαστικές διαδικασίες, ο πατέρας κατάφερε να πάρει την επιμέλεια των κοριτσιών του και να τα γλιτώσει από το καθημερινό μαρτύριο.

 

πηγη: www.madata.gr