Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Σπέτσες και Κνωσό

Σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στις Σπέτσες και στην Κνωσό, σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, ενώ και σήμερα είναι μεγάλος ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Στις Σπέτσες συνεχίζεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς με τις πρωινές πληροφορίες να αναφέρουν πως τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με χθες που η φωτιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ επίγεια το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 49 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στην Κνωσσό, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 7.20 π.μ. σε χορτολιβαδική έκταση σε αγροτική περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου, η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, αλλά η κατάσταση παραμένει ανησυχητική διότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων σε αυτή την περιοχή της Αττικής που επί τρεις μέρες ταλαιπωρήθηκε από τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ η πυρκαγιά στην Φραγκαβίλα Αμαλιάδας. Υπό μερικό έλεγχο και η πυρκαγιά στην περιοχή Σουληνάρι Μεσσηνίας.

 

Πηγή: 902.gr