Συγκλονιστική καταδίωξη τρομοκρατών στη Συρία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί (2/7) σε μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε το ανατολικό τμήμα της Δαμασκού, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, η οποία έκανε επίσης λόγο για δύο ακόμη επιθέσεις που αποτράπηκαν.

«Οι αρχές καταδίωξαν τρία παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα και κατάφεραν να προκαλέσουν έκρηξη σε δύο από αυτά στην είσοδο της Δαμασκού, στον δρόμο προς το αεροδρόμιο. Περικύκλωσαν το τρίτο αυτοκίνητο στην πλατεία Ταχρίρ, όπου ο τρομοκράτης πυροδότησε τα εκρηκτικά, προκαλώντας έναν αριθμό νεκρών και τραυματιών», ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

 

Το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana από την πλευρά του, επικαλούμενο μια πηγή από την αστυνομική διεύθυνση της Δαμασκού, μετέδωσε ότι «τρομοκράτες πυροδότησαν ταυτόχρονα τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε τρία αυτοκίνητα, δύο στον δρόμο προς το αεροδρόμιο (…) και το τρίτο στην πλατεία αλ Γάντιρ», που βρίσκεται στην περιοχή της Ταχρίρ στην ανατολική Δαμασκό.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις προκάλεσαν έναν αριθμό νεκρών και τραυματιών μεταξύ των αμάχων, καθώς και υλικές ζημίες», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Σε εξέλιξη είναι οι πρώτες επιχειρήσεις για την απομόνωση της Ράκας, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, επιβεβαίωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Σε πρώτη φάση θα προσπαθήσουμε να απομονώσουμε τη Ράκα για να προετοιμάσουμε μια επίθεση για την απελευθέρωση της πόλης», είπε ο αξιωματούχος αυτός που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Λίγο νωρίτερα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο αραβοκουρδικός συνασπισμός, είχε ανακοινώσει ότι ξεκίνησε η επιχείρηση «Οργισμένος Ευφράτης» για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από την ντε φάκτο πρωτεύουσά τους στη Συρία. Ανέφερε μάλιστα ότι έχει συστήσει ένα κέντρο διοίκησης ώστε να συντονίζει τις ενέργειές του με τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το ISIS υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

πηγη: www.newsbomb.gr