Συνδέονται οι υποθέσεις δολοφονίας Ζέμπερη και Αγραφιώτου; Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ από τις έρευνες στον τόπο του εγκλήματος και στη γύρω περιοχή, τα τηλεφωνήματα που έκανε και δέχτηκε η 32χρονη εφοριακός το μοιραίο πρωί της περασμένης Τετάρτης και οι νέες καταθέσεις γνωστών, φίλων και συναδέλφων της Δώρας Ζέμπερη βρίσκονται στο κάδρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

“Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά”, αναφέρουν οι έμπειροι αξιωματικοί της η Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την φρικτή δολοφονία της άτυχης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Συνδέονται οι υποθέσεις δολοφονίας Ζέμπερη και Αγραφιώτου;

Καθώς οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ακόμα και του μανιακού δολοφόνου που κυκλοφορεί ελεύθερος στην ευρύτερη περιοχή.

Άλλωστε, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Espresso, πολλά είναι τα κοινά στοιχεία της υπόθεσης δολοφονίας της Ζέμπερη με αυτή της Αγραφιώτου που συγκλόνισε πριν 2 χρόνια το πανελλήνιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η δολοφονία της Αγραφιώτου στην περιοχή του Αμαρουσίου παραμένει ανεξιχνίαστη και από τότε γίνονταν λόγος για μανιακό δολοφόνο που στοχεύει γυναίκες.

Το 2ο Νεκροταφείο όπου δολοφονήθηκε άγρια η άτυχη Δώρα, απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα σε μια νοητή ευθεία, από το Super Market που είχε βρεθεί επίσης άγρια δολοφονημένη η Ελευθερία Αγραφιώτου.

Οι έμπειροι Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερευνούν μέχρι και πέντε χρόνια βάθος, ώστε να διαπιστώσουν εάν στην συγκεκριμένη περιοχή, εν προκειμένω στη Ριζούπολη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων, έχουν σημειωθεί παρόμοιες, ή σχεδόν παρόμοιες επιθέσεις.

Για το λόγο αυτό ανάμεσα στις επιθέσεις που ερευνούν οι Αρχές Ασφάλειας είναι και αυτή που δέχθηκε η Ελευθερία Αγραφιώτου στο εγκαταλελειμμένο τρίτο υπόγειο πάρκινγκ σε Super Market στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Ερευνούν μαρτυρία από το στενό της περιβάλλον

Οι έρευνες στρέφονται και στο εργασιακό περιβάλλον της εφοριακού, καθώς υπάρχει πληροφορία για μία μαρτυρία που αφορά στην προσωπική της ζωή, με τους Αστυνομικούς να προπαθούν να ξετυλίξουν την άκρη του νήματος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθειά της να εντοπίσει τον δολοφόνο ρίχνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στις κάμερες στην περιοχή γύρω από το κοιμητήριο. Ωστόσο ακόμα προσπαθούν να στήσουν το σκηνικό της δολοφονίας, και για το μόνο για το οποίο είναι βέβαιοι είναι ότι το θύμα στεκόταν πάνω από το τάφο του φίλου της τη στιγμή της επίθεσης και έδωσε μάχη προκειμένου να ξεφύγει από τον δράστη.

Παράλληλα, εικάζουν ότι το μένος του δράστη μπορεί να προήλθε από κάποιο χτύπημα που πιθανότατα του επέφερε η Δώρα Ζέμπερη με αποτέλεσμα εκείνος να εξοργιστεί και να τις επιφέρει τις αρχικές μαχαιριές στο στήθος και στη συνέχεια μία ακόμα στην πλάτη. Στη συνέχεια θεωρούν ότι αφαίρεσε από το θύμα όλα τα προσωπικά αντικείμενα και την τσάντα και έφυγε.

Με βάση αυτά, και με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει σημαντικές πληροφορίες από τις καταθέσεις, τα στοιχεία συνηγορούν στη ληστεία μετά φόνου.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δηλώνουν ότι «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την επίθεση από κάποιον τοξικομανή ή κάποιον ψυχικά διαταραγμένο. Δεν υπάρχει κάποια άλλη ένδειξη για διαφορετικό κίνητρο».

Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει ο πατέρας του θύματος, Κώστας Ζέμπερης, στην κατάθεσή του το πρωί της Κυριακής στη ΓΑΔΑ «φωτογράφισε» συγκεκριμένα πρόσωπα με τα οποία είτε είχε διαφορές στο παρελθόν, ή σχετίζονται με την εποχή που έχει πάθος με το χρηματιστήριο.

Παράλληλα, χθες Δευτέρα, ο δικηγόρος του έδωσε περαιτέρω στοιχεία για το ταξί του ενημερώνοντας τις αρχές ότι έχει σύστημα τηλεματικής και ότι όπως προκύπτει με βάση αυτό τη στιγμή που έγινε η δολοφονία στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, ο πατέρας του θύματος βρισκόταν με αυτοκίνητο στην περιοχή του Ζωγράφου και τελικά πέρασε από το κοιμητήριο λίγα λεπτά πριν 9 εννιά και πήρε κούρσα επιβάτη. Αναφερόμενος δε στις ανακρίβειες τις οποίες διατύπωσε τις προηγούμενες ημέρες ως προς την ώρα που βρέθηκε έξω από το κοιμητήριο τόνισε ότι ήταν ιδιαίτερα ταραγμένος λόγω της απώλειας της κόρης του.

Ωστόσο, στο πλαίσιο των ερευνών οι Αρχές έχουν λάβει ήδη δείγμα DNA από τον Κώστα Ζέμπερη, ενώ αναμένεται να ερευνήσουν διεξοδικά και το ταξί του.

«Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω αν δεν ολοκληρωθούν οι έρευνες. Βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση. Ο πατέρας δεν είχε σχέσεις με την οικογένειά του. Την κόρη του είχε να την δει πάρα πολλούς μήνες. Περιμένουμε να εξελιχθεί η έρευνα από την αστυνομία. Είμαι αισιόδοξος πως θα βγει άκρη. Δεν χρειάζεται να βγάζουμε συμπεράσματα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ερευνών από την αστυνομία.», είπε μιλώντας στον «Ε.Τ.» ο Αποστόλης Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη.

πηγη: www.madata.gr