Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δεν γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών, αύριο η 24ωρη απεργία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά και την άκαρπη, όπως τη χαρακτηρίζουν, συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μέχρι να καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και για να μην υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχει η δυνατότητα σύναψης δίμηνων συμβάσεων από τους Δήμους. Οι μόνιμες προσλήψεις αποτελούν αιτήματα των Δήμων από το 2016, ενώ ο υπουργός κάλεσε τους ΟΤΑ να καταθέσουν τα σχετικά αιτήματά τους, ώστε να μην υπάρξουν κενά.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους είναι δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη αυτή προειδοποιώντας πως ουσιαστικά οδηγούνται άμεσα στην ανεργία 10.000 εργαζόμενοι και μιλώντας για προσπάθεια «κάτω από το τραπέζι» να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη και συλλαλητήριο στις 10:30 έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι, μετά την απεργία θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να πάρει τις αποφάσεις της για το μέλλον των κινητοποιήσεών της.

πηγη:www.newsbeast.gr