Τα ίδια σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τα φαινόμενα που παρατηρούνται σε όλα τα γήπεδα, όταν χάνει ο Ολυμπιακός και κάνει μία ακόμη εκτίμηση για το θέμα προπονητή του ΠΑΟΚ.

Στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός έχασε από την ΑΕΚ στο κύπελλο και μέσα από τη δικαστική διαδικασία αποδείχθηκε ότι μέσα στα αποδυτήρια έγιναν επεισόδια με διάφορους περίεργους που βρέθηκαν εκεί. Επειδή δεν δούλευαν οι κάμερες και επειδή ο παρατηρητής δεν χτύπησε τόσο πολύ για να πάει στο νοσοκομείο, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με αστεία ποινή.

Στο βόλεϊ ο ΠΑΟΚ έχασε τον τέταρτο τελικό από τον Ολυμπιακό και οι οκτώ χιλιάδες οπαδοί του αποχώρησαν χωρίς προβλήματα αποδεχόμενοι την ανωτερότητα του αντιπάλου. Στον πέμπτο τελικό όπου ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο στο Ρέντη και στο τέλος fair play για να πάρει ο Ολυμπιακός μερικούς πόντους, οι ερυθρόλευκοι οπαδοί πέταξαν ότι είχαν στα χέρια τους για να τιμωρήσουν τους νικητές. Δεν μπορούσαν να δεχθούν την ήττα και το ότι  ο ΠΑΟΚ παίρνει τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ενώ εκείνοι ξόδεψαν απίστευτα ποσά μήπως και τον ξεπεράσουν…

(Ρώτησα και στο περασμένο blog ποιος ξέρει να μου πει την τιμωρία και την συγκεκριμένη ποινή που επιβλήθηκε στους δευτεραθλητές Ελλάδας. Κανείς δεν απάντησε! Γιατί δεν υπάρχει ακόμη ποινή! Μπορεί στο τέλος να τους πουν και μπράβο για όσα έκαναν στο Ρέντη…).

Στο ποδόσφαιρο και πολύ νωρίτερα, σε ένα κρίσιμο ματς πρωταθλήματος και όταν η διαφορά είχε μειωθεί, ο Ολυμπιακός έχανε από τον Πλατανιά στο ημίχρονο με 0-1. Αποδείχθηκε από τη διαδικασία ότι στο ημίχρονο και μέσα στα αποδυτήρια (και πάλι με πρωταγωνιστές περίεργους) έγιναν επεισόδια κατά ανθρώπων του Πλατανιά, που όμως… δεν «έφαγαν» τόσο πολύ ξύλο και έτσι η τιμωρία ήταν της πλάκας για δεύτερη συνεχόμενη φορά!

Στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός κατάφερε στους τελικούς να εμφανιστεί καλύτερος και στο πέμπτο ματς έκανε πλάκα μέσα στο ΣΕΦ. Δεν το άντεξαν ούτε αυτό! Στην οπαδική λογική, η ατιμωρησία που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, τους έδωσε την ευχέρεια να πιστέψουν πώς ότι και να κάνουν και σε αυτό το γήπεδο, θα περάσει στα ψιλά… Ο χαμός και χθες το βράδυ… Μην τυχόν και να πανηγυρίσουν οι Παναθηναϊκοί!

Και όμως! Αυτοί κουνάνε το δάκτυλο σε άλλους… Δεν φταίνε όμως! Τα χρόνια της ασυλίας στο ποδόσφαιρο (και φυσικά τα φετινά) τους έχουν δώσει αυτό το δικαίωμα…

* Στον ποδοσφαιρικό ο ΠΑΟΚ όσο περνάνε οι μέρες και δεν ανακοινώνεται προπονητής, όσο χάνονται οι στόχοι τόσο και βλέπω να μεγαλώνει ο φόβος ότι η τελική επιλογή θα είναι βιαστική και κατά κάποιο τρόπο… αναγκαστική. Οι ΠΑΟΚτσήδες βγάζουν έναν τρόμο στο άκουσμα μερικών ονομάτων και το σίγουρο είναι ότι… στο ξεκίνημα αυτής της νέας σεζόν ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί και αρκετή τύχη…

Το καλό είναι ότι έχει –σχεδόν- έτοιμο το ρόστερ και αυτό (εφόσον αποκτηθούν 2-3 παίκτες-ηγέτες) θα βοηθήσει το νέο προπονητή στο ξεκίνημά του.

 

ΠΗΓΉ: gazzetta.gr