Τέσσερις νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας

Ποιοι είναι οι δρόμοι στο εμπορικό τρίγωνο της πρωτεύουσας που θα αποδοθούν στους πεζούς την ερχόμενη Πέμπτη και με τους οποίους ολοκληρώνεται η πρώτη παρέμβαση του δήμου με στόχο την μετατροπή του εμπορικού τριγώνου σε πρότυπο

Τέσσερις ακόμη δρόμοι στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, δίνονται από την ερχόμενη Πέμπτη στους πεζούς, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων.

 Πρόκειται για τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Πολυκλείτου και Βλαχάβα, με την πεζοδρόμηση των οποίων ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του έργου, στο πλαίσιο της αποκατάστασης του εμπορικού τριγώνου και της ανάδειξής του σε πρότυπο.
“Πρόκειται για τέσσερις δρόμους που ενώ είναι θεσμοθετημένοι πεζόδρομοι, έως σήμερα παρέμεναν πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά” τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου, “με στόχο τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε τρίγωνο – πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, την τροφοδοσία των καταστημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι”.
Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από τις 22 Ιουνίου δεν θα μπορούν πλέον να στρίβουν αριστερά από την οδό Πραξιτέλους προς τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Βύσσης και Νικίου. Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση των οχημάτων από το Σύνταγμα και τη Σταδίου προς την οδό Αθηνάς, μπορεί να γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως, Καραγιώργη Σερβίας και Σοφοκλέους.
Να θυμίσουμε ότι τον Απρίλιο δόθηκαν στους πολίτες ως πεζόδρομοι οι οδοί Βύσσης και Καΐρη και τον Μάιο οι Αγάθωνος και Καρόρη.
πηγη:news247.gr