Το απόγευμα η πρώτη φορολοταρία: Πώς θα μάθετε αν κερδίσατε και πως θα εισπράξετε τα κέρδη

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η πρώτη κλήρωση για τις αποδείξεις ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ και επιβεβαίωσε η Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Όπως εξήγησε η Σοφία Σεχπερίδου πριν από το μεσημέρι θα αναρτηθούν σε ειδική πλατφόρμα η οποία θα είναι στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ μέσα στις επόμενες ώρες οι αποδείξεις του κάθε φορολογούμενου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Εκεί θα μπορεί ο καθένας να ελέγξει πόσοι λαχνοί του αναλογούν.

Οι αποδείξεις ηλεκτρονικών συναλλαγών θα αποτελούν τους λαχνούς, αναλογικά με τα ποσά και θα εμφανίζονται με μοναδικό κωδικό η καθεμία στην παραπάνω πλατφόρμα.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μπουν με τους κωδικούς του Taxisnet στην εφαρμογή και στην κατηγορία «προσωποποιημένη πληροφόρηση» να δηλώσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο θα κατατεθούν τα τυχόν κέρδη.

Η πρώτη κλήρωση θα αφορά μόνο στις αποδείξεις που έχουν εκκαθαριστεί στην ΑΑΔΕ για τον μήνα Οκτώβριο και οι υπόλοιπες (των προηγούμενων μηνών) θα μπουν σε μελλοντική κλήρωση.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα και θα γίνει δημόσια. Τα αποτελέσματά της κλήρωσης θα αναρτηθούν κωδικοποιημένα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Τα αποτελέσματα θα είναι οι 1000 λαχνοί (που θα έχουν τη μορφή των κωδικοποιημένων συναλλαγών και θα εμφανίζονται σε αύξουσα σειρά). Έτσι θα ελεγχθεί από τους φορολογούμενους αν έχουν κερδίσει στην κλήρωση.

Οι τυχεροί θα λάβουν, επίσης, μήνυμα στην εφαρμογή του Taxisnet, στην κατηγορία «Προσωποιημένη Πληροφόρηση».

Εκτός των 1000 πρώτων τυχερών θα αναρτηθούν και οι κωδικοί των 1000 αναπληρωματικών, οι οποίοι θα λάβουν το έπαθλο των 1000 ευρώ, στην περίπτωση οι πρώτοι δεν το αποδεχθούν μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

 

www.madata.gr