Τραγωδία στο Μαρκόπουλο: Η σύζυγός μου, μου έλεγε να ετοιμάσουμε τον θάνατό μας

Η σύζυγός μου, μου έλεγε ότι όλα είναι μάταια. «Εμείς θα φύγουμε από τη ζωή, θα πεθάνουμε. Τι θα κάνουμε με την κόρη μας; Θα μείνει μόνη της σε αυτόν τον κόσμο και θα την εκμεταλλευτεί ο οποιοσδήποτε»».

Αυτά ήταν τα λόγια του τραγικού πατέρα από το Μαρκόπουλο που έχασε τη σύζυγο και την κόρη του το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στέλεχος μεγάλης ταξιδιωτικής εταιρείας, ο πατέρας, είχε κλειδωθεί από την σύζυγό του στο λεβητοστάσιο και την άκουγε να δολοφονεί την κόρη τους και να αυτοκτονεί και η ίδια στη συνέχεια, μην μπορώντας να κάνει τίποτα, για να αποτρέψει το κακό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η δολοφόνος και αυτόχειρας σύζυγος του είχε αποκτήσει εμμονή πως ήταν σοβαρά άρρωστη, ότι έπασχε από καρκίνο στο συκώτι.

«Πήγαμε σε γιατρό και κάναμε εξετάσεις, που έδειχναν ότι δεν είχε τίποτα. Επέμενε όμως. Μετά έλεγε ότι είχε καρκίνο σε άλλα σημεία του σώματος της. Τον τελευταίο μήνα προσπαθούσε να πείσει και εμένα ότι σοβαρά άρρωστος και εγώ και ότι έπρεπε να πάω σε γιατρό» αφηγήθηκε και συμπλήρωσε: «Τις τελευταίες μέρες μου έλεγε ότι πρέπει να προετοιμάσουμε τον θάνατό μας».

Είπε ακόμη ότι, λίγο πριν το αποκορύφωμα της τραγωδίας, η γυναίκα του και μητέρα της κόρης του φαίνεται πως δεν ακολουθούσε την φαρμακευτική αγωγή της.

«Έβλεπα κάποιες περίεργες κινήσεις. Εξαφανίζονταν τα χάπια της. Πιστεύω ότι κάπου τα έκρυβε, γιατί ίσως σκεφτόταν να αυτοκτονήσει με χάπια. Δεν φανταζόμουν ότι θα σκεφτόταν να κάνει κακό στο παιδί μας» είπε ο 53χρονος πατέρας.

Πως ξεκίνησαν όλα

Η αυτοψία των αστυνομικών έδειξε το πώς ξεκίνησε ο καβγάς και οι δύο γυναίκες έφθασαν μέχρι την αυλή όπου έπεσαν και οι δύο νεκρές.

Ήταν το πρωί του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου όταν ο πατέρας της Μαρίνας κατέβηκε στο λεβητοστάσιο για να κάνει κάποιες εργασίες. Η 17χρονη ήταν στο δωμάτιο της. Η μητέρα της κοπέλας, πρώην συνταξιούχος της Ολυμπιακής που φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα κλείδωσε τον σύζυγο της στο λεβητοστάσιο και κατευθύνθηκε προς το δωμάτιο της κόρης της.

Οι πρώτες μεγάλες κηλίδες αίματος εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε κεντρικό σημείο του σπιτιού. Στη συνέχεια, το δράμα φαίνεται να «μεταφέρεται» στο δωμάτιο της 17χρονης. Ένα δωμάτιο που έχει και μπαλκόνι.

Μητέρα και κόρη φαίνεται πως πάλεψαν εκεί, με το 17χρονο κορίτσι να πηδά από το μπαλκόνι στην αυλή. Η μητέρα της, σε κατάσταση αμόκ, την ακολούθησε αλλά από το εσωτερικό του σπιτιού.

Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές από τον πατέρα της οικογένειας, που κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το χώρο όπου ήταν κλειδωμένος, στην αυλή.

Από την εξέταση του ιατροδικαστή προκύπτει πως η 17χρονη είχε στα χέρια της, κυρίως στις παλάμες, πολλά αμυντικά τραύματα. Έφερε πλήθος χτυπημάτων από το μαχαίρι, τα περισσότερα απ’ αυτά ήταν αμυντικά.

Η μαχαιριά που αποδείχθηκε μοιραία για τη ζωή της ήταν εκείνη στο λαιμό. Υπάρχει όμως κι ένα βαθύ κόψιμο στην παλάμη της. Εκτιμάται, πως προσπάθησε να αρπάξει το μαχαίρι από τα χέρια της μητέρας της.

Από την πρώτη στιγμή, σχεδόν, το βασικό σενάριο που εξετάζει η αστυνομία είναι να προσπάθησε το κορίτσι να σταματήσει τη μητέρα του από το να αυτοκτονήσει. Και πάνω στην πάλη, η 54χρονη να τραυμάτισε θανάσιμα το παιδί της.

Όταν η γυναίκα κατάλαβε τι είχε συμβεί, αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό με μαχαίρι, ενώ φαίνεται πως έκοψε και τις φλέβες της!

 

etypos