Τρομοκρατικό το χτύπημα στο μετρό του Λονδίνου. Είκοσι τραυματίες από την έκρηξη

Ως τρομοκρατικό χτύπημα αντιμετωπίζει η Αστυνομία την έκρηξη σε βαγόνι στο σταθμό του μετρό Parsons Green, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Η έκρηξη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Metro, έγινε σε μια τσάντα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που είχε τοποθετηθεί μέσα σε έναν κουβά. Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καλώδια να βγαίνουν από τον κουβά, ενώ η Αστυνομία αναζητά έναν οπλισμένο με μαχαίρι άνδρα.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι- οι περισσότεροι φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο. Κάποιοι τραυματίστηκαν και από τον πανικό που προκλήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν επιβάτες στην προσπάθειά τους να βγουν από το βαγόνι του συρμού.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε έναν λευκό κουβά ο οποίος φαίνεται με περιείχε εκρηκτικό υλικό αλλά και καλώδια που παραπέμπουν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενημερώνεται αναλυτικά για τις εξελίξεις.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon και η Αστυνομία συμβουλεύει τους Λονδρέζους να μην κυκλοφορούν στην περιοχή.

Επί τόπου βρίσκονται ασθενοφόρα και μονάδες των Πρώτων Βοηθειών. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έστειλε στο Parsons Green έξι πυροσβεστικά οχήματα, δύο μονάδες διάσωσης και περίπου 50 πυροσβέστες.

“Προτεραιότητά μας είναι να αξιολογήσουμε το επίπεδο και την φύση των τραυμάτων”, ανέφερε στο Twitter η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού, στον σταθμό Parsons Green, όταν άκουσε έναν ήχο που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και είδε το διπλανό βαγόνι να τυλίγεται στις φλόγες.

Είδε επιβάτες να τρέχουν προς την ίδια πόρτα εξόδου του συρμού και να ποδοπατούνται μετά το συμβάν.

Η φωτιά εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού, όπως εξηγεί ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας που προσθέτει ότι δεν άκουσε κάποιον δυνατό κρότο και ότι την στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο. Αξιωματικοί της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται στον τόπο της έκρηξης, μετέδωσε το SKY NEWS.

Η ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας:

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνούν περιστατικό το οποίο συνέβη στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου το πρωί. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8.20 το πρωί (σ.σ. 10.20 ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου στον σταθμό Parsons Green του υπογείου σιδηροδρόμου μετά από αναφορές για φωτιά σε συρμό. Ο βοηθός αναπληρωτής Επίτροπος Νιλ Μπάζου, ανώτερος εθνικός συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής, κήρυξε το περιστατικό “τρομοκρατική ενέργεια”.

Άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της Βρετανικής Αστυνομίας των Μεταφορών βρέθηκαν στο σημείο, μαζί με συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λονδίνου και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Λονδίνου. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι υπάρχει αριθμός ανθρώπων οι οποίοι έχουν τραυματιστεί. Είναι πολύ νωρίς για να εξακριβώσουμε την πηγή της φωτιάς, κάτι το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η περιοχή του σταθμού παραμένει αποκλεισμένη με προστατευτικές ταινίες και συμβουλεύουμε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

 

 

πηγη: www.madata.gr