Β. Κορέα: Κατέρρευσε τούνελ σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών. Φόβοι για 200 νεκρούς

Πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών στη Βόρεια Κορέα, όταν κατέρρευσε τούνελ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, από την κατάρρευση του τούνελ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 200 άτομα.

Όπως μεταδίδει το Yonhap, το τούνελ που ήταν υπό κατασκευή κατέρρευσε με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 100 εργάτες.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι άλλα 100 άτομα, πιθανόν διασώστες, σκοτώθηκαν, την ώρα που προσπαθούσαν να σώσουν τους εγκλωβισμένους, αφού κατέρρευσε και δεύτερο κομμάτι του τούνελ.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε συνέβη το δυστύχημα, δεδομένου του απόλυτου ελέγχου πληροφοριών που ασκεί ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν στην χώρα του, ούτε και τι το προκάλεσε.

Οι πληροφορίες της ιαπωνικής τηλεόρασης μάλιστα δεν είναι ακριβείς ούτε για τον αριθμό των νεκρών, καθώς όπως αναφέρεται «περίπου 100» άτομα βρίσκονταν στο υπόγειο τούνελ την ώρα που κατέρρευσε, ενώ «περίπου 100» είναι και οι διασώστες που σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να τους σώσουν.

Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Πουνγκι-ρι, όπου είναι γνωστό πως γίνονται οι πυρηνικές δοκιμές του καθεστώτος. Εκεί είχε διεξαχθεί η έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας στις 3 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει πως το πεδίο των δοκιμών ανά πάσα στιγμή κινδύνευε με κατάρρευση.