Απουσιολόγια ΤΕΛΟΣ από τα σχολεία! Θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά οι γονείς για τις απουσίες των παιδιών τους

Είστε από εκείνους που έχετε από κοντά τον απουσιολόγο της τάξης για να σας σβήνει καμιά απουσία; Ε από εδώ και στο εξής ξεχάστε τα αυτά, αφού το γνωστό απουσιολόγιο οδεύει προς κατάργηση στα σχολεία και οι γονείς πλέον θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τις απουσίες των τέκνων τους από τη διεύθυνση του σχολείου.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ανάμεσα στις άλλες αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας είναι και η ηλεκτρονική καταγραφή των απουσιών των μαθητών και κατόπιν η ενημέρωση των γονιών.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες δεν θα μαθαίνουν real time την… κοπάνα του παιδιού τους, όμως κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα θα λαμβάνουν e-mail ή sms που θα τους ενημερώνει για τις απουσίες του.

Μάλιστα στις σκέψεις των στελεχών του υπουργείου είναι και η κατάργηση των δικαιολογημένων απουσιών,  καθώς παρατηρείται ότι πολλές φορές, ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι δικαιολογημένες απουσίες είναι… μαϊμού.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα το όριο είναι 114 απουσίες, από τις οποίες οι 50 μπορούν να θεωρηθούν αδικαιολόγητες και αν συμπληρωθούν τότε ο μαθητής πρέπει να επαναλάβει την τάξη. 

 

ΠΗΓΗ: star.gr