Δεκαέξι νεκρές γυναίκες στο ναυάγιο της Μυτιλήνης – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Πάνω από 80 είναι οι διασωθέντες από τα δύο ναυάγια μέχρι στιγμής, ενώ οι άνδρες του Λιμενικού και του Στρατού δίνουν μάχη για να σώσουν τους μετανάστες που ναυάγησαν σε Κύθηρα και Μυτιλήνη.

Νέες γυναίκες Αφρικανικής καταγωγής είναι και τα 16, μέχρι στιγμής, θύματα του ναυαγίου με αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο. Ίδιας καταγωγής είναι και οι 9 διασωθείσες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

Αυτή τη στιγμή κι ενώ οι σοροί των νεκρών γυναικών μεταφέρονται στο νεκροτομείο, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας τουλάχιστον ακόμα 15 αγνοούμενους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα.

Συναγερμός και στα Κύθηρα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν το Λιμενικό ενημερώθηκε για ένα σκάφος που βυθιζόταν. Η ανησυχία έγινε εντονότερη όταν έγινε κατανοητό πως στο καρυδότσουφλο που προσέκρουσε στην περιοχή επέβαιναν πάνω από 80 άτομα.

Στο ναυάγιο των Κυθήρων τουλάχιστον 80 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο έχουν διασωθεί, ενώ αναζητούνται άλλοι 15 καθώς οι πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα οι αρχές είναι πως συνολικά είναι 95 άνθρωποι. Παράλληλα, τρία άτομα εγκλωβίστηκαν σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

Στο σημείο επιχείρησαν παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού , στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες.

Στην περιοχή από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν παραπλέοντα πλοία, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού ενώ τις προσπάθειες ενισχύουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της Π.Υ., καθώς και εθελοντές διασώστες, ενώ άμεσα έφτασαν κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) και ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

newsbomb