ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΦΙΑ: Σε τέσσερις ή πέντε δόσεις η αποπληρωμή

ΕΝΦΙΑ: Tέλος Αυγούστου αναμένεται να αποσταλούν τα ειδοποιητήρια πληρωμής για τον φετινό ΕΝΦΙΑ με το υπουργείο Οικονομικών να περιμένει για άλλη μια φορά να μπουν στα ταμεία 2,65 δισ. ευρώ. Ενημερωθείτε αναλυτικά για το τι ισχύει σχετικά με την περίοδο αποπληρωμής.

Την έναρξη της διαδικασίας προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σύμφωνα με την οποία οι δόσεις θα είναι τέσσερις (από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο) αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για μια πέμπτη δόση – όπως συνέβη και το 2016 – τον Ιανουάριο.

Παράλληλα η κυρία Παπανάτσιου εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ευθυγράμμισης των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές, γεγονός που, όπως είπε, θα φέρει αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το protothema.gr, ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή αυτή των συντελεστών δεν θα φέρει και αναπροσαρμογή στον εισπρακτικό στόχο των 2,65 δισ. ευρώ.

«Θα αυξηθούν σίγουρα αναλογικά, σύμφωνα με την κατηγορία της αξίας των ακινήτων που έχουν. Από κει και πέρα, θα δούμε πώς θα γίνει, σε ποιες κατηγορίες θα αυξηθούν ή σε ποιες κατηγορίες θα μειωθούν. Σίγουρα το ποσό της είσπραξης θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Παπανάτσιου σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.

πηγη:www.tilegrafima.gr