Όθωνας Παπαδόπουλος: «Μου έχουν τηλεφωνήσει άνθρωποι από τους 213 που έχουν επικοινωνήσει με το προφίλ της 12χρονης»

Ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια.

Στο ερώτημα γιατί εμφανίζονται αυτοβούλως κάποια άτομα από τα 213 που εμπλέκονται στην φρικιαστική υπόθεση με τους βιασμούς της 12χρονης στα Σεπόλια, κλήθηκε να απαντήσει ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος μάλιστα, ανέφερε ότι κάποιοι από αυτούς (τους 213) έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί του.

«Εμφανίζονται αυτοβούλως διότι ενδεχομένως να έχουν κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις, όπως μπορεί να χαρακτηριστεί μία γνωριμία μέσω διαδικτύου, χωρίς γνώση απαραίτητα της ταυτότητας του προσώπου που συνομιλούν, και άρα χωρίς γνώση του στοιχείου ότι το πρόσωπο αυτό είναι ανήλικο και για το οποίο συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις του νόμου και της προστασίας της γενετήσιας σφαίρας ενός ανήλικου παιδιού, και να έμειναν μέχρι εκεί, μέχρι δηλαδή το στοιχείο της επικοινωνίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα γι’ αυτούς, διότι ούτε γνώση της ηλικίας του παιδιού είχαν, ούτε προχώρησαν σε οποιαδήποτε συνάντηση ή άλλου είδους επαφή με το ίδιο το παιδί. Στο διαδίκτυο είναι σύνηθες το φαινόμενο, υπάρχουν περιστατικά πλαστοπροσωπίας. Υποθέτω πως δεν ανακοινωνόταν η ηλικία του παιδιού και άρα εφόσον κάποιος δεν γνωρίζει την ηλικία του παιδιού, δεν έχει τελέσει κάποιο περαιτέρω αδίκημα», πρόσθεσε.

Τι είπε σε όσους από τους 213 τον προσέγγισαν

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του κάποια από τα 213 αυτά άτομα.

«Εάν δεν έχει προχωρήσει σε μία περαιτέρω ενέργεια πέραν της απλής επικοινωνίας, θα τον συμβούλευα να επικοινωνήσει με δικηγόρο. Έχω τηλεφωνική επικοινωνία με άτομα αισθάνονται ότι μπορεί να έχουν έρθει σε επικοινωνία με την κοπέλα. Θα βοηθούσε να εμφανιστούν αυτοβούλως. Μου είπαν ότι έχουν συνδεθεί σε αυτή την πλατφόρμα ή μπορεί να έχουν συνομιλήσει με την 12χρονη ή το 3ο άτομο που υποδυόταν την ταυτότητα της 12χρονης», κατέληξε.

in.gr