Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ζάκυνθος έπειτα από σχετικό αίτημα του Δήμου, λόγω των συνεχιζόμενων πυρκαγιών στο νησί.

Η γενική κατάσταση πάντως του νησιού είναι καλύτερη από το πρωί, όσον αφορά τα δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος του νησιού μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας:

Φέτος η Ζάκυνθος είναι στόχος εμπρηστών, καθώς μόνο σήμερα είχαμε 10 μέτωπα ανοιχτά, στη Βολίμα, το Βασιλικό, το Καλαμάκι, τον Αγαλά, τα Πηγαδάκια, το Γύρι, την Καλλιθέα, το Γαλάρο, τον ‘Αγιο Λέοντα και το Σκουλικάδο.

Ο Δήμος Ζακύνθου και όλες οι υπηρεσίες είμαστε σε επιφυλακή, ενώ έχουμε καλέσει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τα συμβούλιά τους να είναι και αυτοί σε επιφυλακή.

Αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο βρίσκονται 140 πυροσβέστες με 40 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην περιοχή της Βολίμας όπου είναι ανοιχτά τέσσερα μέτωπα σε Άγιο Νικόλαο, Αστέρι, Αλωνάκι, Ασκό και στα χωριά Αγαλά, Γαλάρο και Άγιο Λέοντα, ενώ υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης σε Καλαμάκι, Βασιλικό, όρο Βραχίωνα, Πηγαδάκια, Καταστάρι, Κοιλιωμένο για να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση των εστιών.

Οι ζημιές αποτιμώνται πλέον σε μερικές χιλιάδες στρέμματα δάσους και αγροκαλλιεργειών αλλά και σε υποδομές ηλεκτρικών και τηλεφωνικών δικτύων.

πηγη: www.cnn.gr