Σεισμός: 15 δονήσεις σε Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ραφήνα – Τι λένε οι σεισμολόγοι για το φαινόμενο

Ο σεισμός ανησύχησε τους κατοίκους σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Μαραθώνα – Στο ρυθμό των Ρίχτερ η περιοχή από ένα “σμήνος” δονήσεων τα ξημερώματα – Καταγράφηκαν 15 απανωτοί, αλλά μικροί σεισμοί στη θάλασσα

 

Σχεδόν σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου από τη Ραφήνα και τη Νέα Μάκρη ως τον Μαραθώνα, αλλά και ανοιχτά προς τη Μεγαλόνησο και τα Στύρα, ένα “σμήνος” δονήσεων προκάλεσε ανησυχία σε αρκετούς κατοίκους. Κανένας σεισμός ωστόσο δεν ξεπέρασε τα 3 Ρίχτερ.

Οι δονήσεις που καταγράφηκαν είχαν μεγέθη από 1,5 Ρίχτερ ως 2,6 και 2,8 Ρίχτερ και είχαν όλες επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή.

Το γεγονός ωστόσο ότι κάποιες από τις δονήσεις έγιναν κοντά στην παραλία και είχαν εστιακό βάθος 5, 8 και 10 χιλιομέτρων είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν αισθητές, ειδικά εκείνες που σημειώθηκαν τα ξημερώματα λίγο πριν τις έξι.

Τα μεγέθη των δονήσεων ωστόσο δεν εμπνέουν ανησυχία. Οι ειδικοί, όπως είναι φυσικό, παρακολουθούν το φαινόμενο, καθώς η περιοχή είναι εμφανές πως παρουσιάζει μια έξαρση, ωστόσο φαίνεται πως είναι καθησυχαστικοί.

Όπως είπε μιλώντας στο newsit.gr ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας δεν αναμένεται κάποια μεγαλύτερη δόνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή:   newsit.gr